Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az elveszett fiúk (1987) - The Lost Boys

2014.03.07. 17:51 Jason13

letöltés.jpgBiztos vagyok benne, hogy mindenkinek vannak olyan kedvenc filmjei, melyeket legelőször gyerekkorában látott, majd évekkel később, érettebb fejjel még mindig ugyanolyan lelkesedéssel ült le eléjük. Számomra több ilyen alkotás is van, például John Carpenter klasszikusa A dolog, de ott van még Robert Zemeckis zseniális Vissza a jövőbe-trilógiája is (hogy ne csak horrort említsek). De ugye ott vannak azok a mozik is, melyeket zsenge ifjúkorunkban imádtunk, viszont később már nem érték el azt a hatást, mint először, nálam ilyen például a Spawn

Joel Schumacher 1987-ben bemutatott alkotása, Az elveszett fiúk szerencsére az előbbi kategóriába tartozik, egy igazi nosztalgikus horror-vígjáték, ami ha nem is nyújt olyan élményt, mint anno, még mindig rendkívül szórakoztató és szerethető.

A történet egy elvált anyukáról és két fiáról szól, akik a nagyvárosi élet elől egy kaliforniai kisvárosba költöznek a hóbortos nagypapához. Ez ugye annyira nem tetszik a két srácnak, hiszen egy ismeretlen környezetbe kell beilleszkedniük. Ez kis idő múlva az idősebbik tesónak, Michaelnek sikerül is, beáll a helyi vagány motorosbandába (egy dekoratív lányka miatt), azonban hamarosan kiderül, a suhancok vámpírok és szeretnék az új tagjukat is mihamarabb az éjszaka teremtményévé változtatni. Az öcs nem is tétovázik sokat, segítséget kér a helyi képregényboltban dolgozó tinédzser Frog tesóktól (akik elvileg profi vérszopó vadászok), és együttes erővel próbálják kicsinálni a városkát terrorizáló szörnyeket és megmenteni Michaelt.

the-lost-boys-1987.jpeg

Már a sztori ismertetéséből kiderül, ez nem egy elképesztően félelmetes, vérben és belekben tocsogó horror, hanem egy jóval lazább hangulatú, majdhogynem ifjúsági kalandfilm, de ezzel nincs nagy baj. Mégpedig azért, mert a végtelenül egyszerű cselekmény jó tempóban halad, egy perc üresjárat nincs a játékidő alatt. Emellett pedig a karakterek is rendkívül szimpatikus figurák, kezdve a testvérpártól, akiket Corey Haim és Jason Patrick alakít. De itt vannak még a Frog fiúk is, Corey Feldman (az egyik kedvenc gyerekszínészem a '80-s évekből) és Jamison Newlander megformálásában, ők is okozhatnak néhány vicces pillanatot, hiszen elmondásuk szerint tökös vámpírvadászok, de mikor élesben megy az akció, még ők is becsinálnak kissé. A motorosbanda fejét alakító Kiefer Sutherland-ról sem szabad megfeledkezni, mivel igencsak emlékezetes alakítást nyújt, élvezet nézni játékát.

De ami miatt igazán szeretem ezt a filmet, az a remek hangulata. A fülbemászó betétdalok, a jól eltalált helyszínek és a pazar, mindenfajta erőlködést és izzadságot nélkülöző humor együtt nagyszerű egyveleget alkotnak és sajnos ezek a mai alkotásokban már nagyon ritkán lelhetőek fel. Itt azonban az összes hozzávaló patika-mérleggel lett kiszámítva, így a szórakozás garantált. 

lost-boys-frog-brothers.jpgDe mielőtt a szemellenzőm meggátolná, hogy tudomást vegyek a negatívumokról, gyorsan ezekről is szót ejtenék. Ugye azt már említettem, hogy ez nem egy kőkemény mészárlós darab, de azért elbírt volna picikét több véres képsort. Bár, az a kevés, ami van, kiváló, ahogy a maszkmesteri munkák is, meglehetősen látványosan lettek megvalósítva a vámpírok, de sajnos őket sem láthatjuk olyan sokszor a teljes valójukban. A legnagyobb szívfájdalmam mégis a finálé, amit picikét elkapkodtak a készítők, én legalábbis elnéztem volna még a harcot a vérszívókkal.

Sebaj, az összkép így is egy nagyszerű, nosztalgikus alkotást mutat, ami tele van kiváló színészekkel, jó poénokkal, szenzációs zenékkel és minőségi látvánnyal. Akik valamilyen oknál fogva lemaradtak volna róla, mindenképp pótolják, különösképp ha szeretik a '80-s évek hangulatát, itt az egyenesen belerobban a néző arcába!

Játékidő: 97 perc
Rendező: Joel Schumacher
Forgatókönyvíró: Janice Fischer, James Jeremias, Jeffrey Boam
Szereplők: Jason Patrick, Corey Haim, Kiefer Sutherland

Értékelés: 8/10

Címkék: 1987 amerikai film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr295595468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mojoking77 2014.03.08. 10:52:12

WOWW....... Death by Stereo.....

Priceless.

Legalabb ekkora filmelmeny, bar egy kicsit mas mufaj a Goonies (kincsvadaszok talan)

süti beállítások módosítása