Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Tapes (2011)

Egy tál fos a britektől

2014.01.08. 18:23 Csabi87

the-tapes.jpgA blogon sokszor adok hangot azon véleményemnek, hogy a brit horrorfilmek jók és az utóbbi évek termései talán tényleg a műfaj élvonalába tartoznak. Persze nyilván van ebben egy kis elfogultság, de azért az angoloknak van hova nyúlniuk, hiszen a horror műfajában annak idején is kiemelkedőt alkottak. Ezek tehát tények, azonban akad egy másik megdönthetetlen okosság is, ami így hangzik: Vannak kivételek!

Igen, ez igaz a brit horrorra is, és hiába akad sok jó horror a szigetországban itt is vannak olyanok, amelyeket még a cseresorba sem szabadna betenni. De nincs ebben semmi különös, hiszen sokan mondják azt is, hogy a magyar nők a legszebbek, mégis láttam már bajszos lányt és féltem, de az utóbbi évek legjobb focistája Lionel Messi is képes elesni egy szabadrúgás után, szóval kivételek vannak.

A The Tapes című angol "horror" pedig pont ilyen. Sokáig gondolkoztam, hogy írjak-e róla egyáltalán, mert be kell vallanom, hogy ezt a filmet bizony úgy néztem, hogy 20 perc után elkezdtem tekerni és csak akkor állítottam le, amikor valami érdekesebbnek ígérkező jelenet következet - megjegyzem, hogy kétszer volt ilyen, de fél perc után akkor is nyugodt szívvel használtam a varázsgombot, ami reméltem, hogy gyorsan véget vet a borzalomnak, ami a szemeim előtt lejátszódott.

Végül aztán úgy döntöttem csak írok erről a tömény szarról, mert egyrészt szeretek írni, imádok rossz filmeket a sárba tiporni, de a legfőbb ok talán az, hogy mindenkit megvédjek attól, hogy olyan hibát kövessen el és megnézze ezt a filmet. Nem ajánlom, fájni fog és életünk legnagyobb hibájaként mesélünk majd róla unokáinknak.

Nos azt javaslom lássunk is neki ennek a trágyával töltött pitének és jöjjön egy rövid sztori.

Adott egy Gemma nevű lány, aki meglehetősen könnyűvérűn tűnik és minden vágya, hogy híres legyen és egy valóságshowban szeretné mindezt megtenni. Micsoda vágyak. A beugró videókészítésében két fogyatékos barátja segít nekik, ám mivel havazik nem tudják elkészíteni a felvételt, így beülnek egy helyi kocsmába, ahol értesülnek egy titokzatos swinger partiról, ahol a lakosok csúnyálkodnak. Hőseink így hát úgy döntenek, hogy a legjobb lesz ha oda mennek és titokban filmre vesznek mindent, majd megfenyegetik a résztvevőket, hogy piacra dobják a felvételt - hiszen ebben legalább akkora pénz van, mint a big brádörben. Az elhatározást tett követi, ám barátocskáink nem számolnak azzal, hogy a helyiek nem egymást basszák az eldugott pajtában, hanem ember áldozatokat mutatnak be.

A tovább mögött folytatom.

tapes1.png

Huh, hát már sokat írtam, elnézést, igyekszem rövid lenni, de úgy látszik a szarról néha többet lehet írni, mint egy normális és jól összerakott filmről.

Azt már talán kitaláltátok - a címből is, hogy egy kézi kamerás filmmel van dolgunk, szóval így már kétségek merülhettek volna fel bennem is, hogy jó lesz ez? Sejthettem volna, hogy a válasz a kérdésemre: "Egy lófaszt!", de bíztam a britekben, de most az egyszer kár volt.

Kezdjük ott, hogy hőseink, de leginkább főhősnőnk egy emberi hulladék, ezt két perc alatt megállapíthatjuk róla. Mondjuk tényleg igaz, hogy valóságshowba illik, hiszen ott is hasonló minőségi ember alakot öltött lények gyűlnek össze, hogy a többi ember alakot öltött, az igényességet teljességgel elítélő emberek nézzék őket. Inkább ment volna hősünk énekes tehetségkutatóba, ott legalább tényleg kell egy kis tehetség - még akkor is, ha valaki csak elhiszi, vagy elhitetik vele, hogy tehetség.

tapes2.png

Ezenkívül a felvételek unalmasak, extra módon rángatóznak - nem hazudok rosszul lettem, annyira igénytelen ilyen szempontból is a film - és még viccesnek se nevezhetném az effélének szánt próbálkozásokat. 

Horror szempontból abszolút értékelhetetlen az egész, hiszen jó darabig semmi nem történik, ami mondjuk horrornak vagy alkotásnak nevezhető, aztán a vége pedig egy hatalmas sablon, aminek a kivitelezése ráadásul szintén semmilyen és félelmetesnek még csak távolról sem nevezhetjük.

Az ilyen filmek esetében sokszor mondom, hogy kár érte, itt viszont még ezt se tudom megtenni, egyszerűen nem is értem mint gondoltak a készítők. Unszimpatikus karakterek, rossz színészek, sablonos és unalmas történet és rossz technikai megoldások. Gondolom a pontszámot már kitaláltátok. Egyes, leülhet.

Címkék: 2011 1/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr255044771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása