Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Halloween éjszakája (2006) - Halloween Night

2013.11.01. 17:30 Jason13

MV5BMjE1MzcwNjU0MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTgwNjAwMg@@._V1_SY317_CR2,0,214,317_.jpgTavaly sikerült megemlékeznünk a blogon egyik kedvenc ünnepünkről, a Halloween-ről, mégpedig úgy, hogy meglehetősen sok, a témával kapcsolatos filmet gyűjtöttünk össze. Idén is próbálkoztunk és azt nem tudom, a többiek miket választottak, de nekem sikerült belenyúlnom a "tutiba", hiszen írásom alanya egy Asylum-mozi lett. Gondolom a stúdiót nem kell bemutatnom senkinek, de röviden mégis leírnám, az ott dolgozó "művészek" vagy elképesztően gagyi szörnyes marhaságokat készítenek, vagy óriási kasszasikerek filléres változatát lökik a DVD boltok polcaira.

Ezek után mindenki sejtheti, melyik klasszikust lopja le a Halloween éjszakája. Igen, a "tehetséges alkotók" John Carpenter klasszikusát zsigerelik ki, de valami elképesztő amatőr módon. Az egészben meg az a vicc, hogy már a '78-s Halloween sem volt egy óriási költségvetésű darab, összesen 325 ezer dollárba került és hiába gazdálkodtak nagyjából ugyanennyiből az Asylum-os srácok, még egy gyenge idióta slashert sem voltak képesek legyártani. Igazi profik ők, semmi kétségem nincs efelől.

A történet gerince totálisan ugyanaz, mint az első Myers kalandban, annyi különbséggel, hogy itt egy erdő széli faházikóban zajlanak az események (gondolom nem volt pénz arra, hogy a városban legyen megejtve a forgatás), nincs doki, aki üldözné a gyilkost, a rokoni szál is mellőzve lett és a rossz fiú eredete is más, mint Carpenter mozijában. Ennyi. Ezeken kívül mindent láthattunk a '78-s verzióban, csak ott minden profin működött, ez meg szimplán csak egy amatőr szemét. Nem is tudom hol kezdjem a negatívumok felsorolását.

Folytatásért katt a továbbra.

4529402_l4.jpg

Talán a színészekkel, vagyis az ő hiányukkal. A játékidő során egy normális karakterrel sem találkozhatunk, helyettük egy rakás idióta balfék ripacskodását nézhetjük, akik nagy részét ugyan megnyirbálják, de ettől még kicsit sem lett jobb a kedvem. Ez azért lehet, mert a gyilkos a legötlettelenebb módon végez áldozataival: vagy fejbe bassza, vagy hasba szúrja őket és még ezek az "alap" gyilkosságok is rendkívül gagyin lettek megoldva. Tessék elképzelni, jön a csúnya bácsi, valakinek a gyomrába beletol egy kést, a szerencsétlennek meg ömlik a szájából a vér és ezt mutatják, majd kapunk két közelit a hasi sebről, oszt ennyi. Erre meg rátesz még egy lapáttal a szar operatőri munka is, állandóan remeg össze-vissza az a rohadt kamera, ez meg az akció jeleneteknél a legrosszabb, mivel így azokból semmit nem lehet látni.

halloweennight02.jpg

Azt már csak érdekességképp említeném meg, hogy hiába Halloween idején játszódik a cselekmény, a fák egyáltalán nem hullatják lombjaikat, ehelyett szépen zöldellnek. Oké, az eredeti Halloween-t sem ősszel forgatták Carpenterék, de ők legalább elszórtak sárga faleveleket a helyszíneken, hogy meglegyen az őszi hangulat. Itt még erre sem voltak képesek a balfácán készítők.

És akkor most jöhetnének a pozitívumok, de az a helyzet állt elő, hogy ebben a förmedvényben ilyenek nem találhatók. Bár, van néhány csöcs, meg leszbi jelenet is akad, de ezek se valami jók, pedig általában szoktam értékelni a pucér nőket a horrorokban. 

Szerintem összegezni is felesleges, mivel tökéletesen kitűnik a fenti sorokból, hogy ez egy ömlesztett fos, amit érdemes messzire elkerülni. Aki mindenképp egy Asylum-os csodát szeretne magáévá tenni, válasszon inkább a szörnyes hulladékaik közül, azok legalább viccesek, de ez szimplán csak rendkívül gagyi és unalmas. Kukába vele.

Játékidő: 85 perc
Rendező: Mark Atkins
Forgatókönyvíró: Michael Gingold
Szereplők: Derek Osedach, Rebekah Kochan, Scot Nery

Értékelés: 1/10

Címkék: 2006 amerikai film 1/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr685607024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása