Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jurassic Shark (2012)

A Zs-cápák legalja

2013.07.23. 17:34 Csabi87

jurassic-shark.jpgBevezetésként ott kezdeném a dolgokat, hogy szeretem a Zs-kategóriás szörnyfilmeket, de leginkább az Asylum-féle szemétgyűjteményt, ugyanis az oly sokszor köpködött kis cég mégis csak a legigényesebben csinál szart. A Jurassic Shark nem az ő felügyeletük alatt készült ez pedig meg is látszik szegényen.

Kezdjük ott, hogy a készítők voltak olyan cselesek (bár lehet jobb megfogalmazás lenne, a "voltak olyan pofátlanok"), hogy a népszerű és nagyszerű dinós film trilógiára teljes mértékben emlékeztető elnevezést adjanak agymenésüknek és míg a Jurassic Park a maga kategóriájában a legjobb, addig mai alanyunk a legrosszabb.

A kanadai színekben készült produkció egy nem túl nagy tó körül játszódik, ahol az első percekben két, egész csinos és jópofa lány próbál hároméves módjára lubickolni, amikor is valami elragadja őket. A készítők itt már sejtelmességet alkalmaztak, hiszen a ragadozót, amely elkapja szépségeinket, nem mutatták, bár ugye a dolog misztikusságát már a címadásnál elbaszták - így nyugodtan fogjuk a low budget-re ezt a "láthatatlan" cápát. 

Később aztán a tóparton működő olajfúró épületet is láthatjuk (mer', hogy fúrónak vagy ilyesminek nyoma sincs) és egy idő után az is kiderül, hogy az őskori cápa, egy a vízben történt fúrás utáni földrengés következtében jött elő a mélységekből. Most hagynék is időt észhez térni. (Egyébként nyilván ezt már a Piranhában láthattuk és ott egyébként tényleg láthattuk is... itt csak elmondják, na de ugye low budget.)

Na és mivel áldozatokra is szükség van, így megjelenik a színen 1 srác, három lánnyal, akik valamiféle kutatást szeretnének elvégezni, hogy bizony az olajfúró épület szennyezi a környezetet, illetve egy csapat tolvaj is feltűnik, akik egy hatalmas festményt hurcolnak magukkal, amiért akár ölni is képesek. Sajnos sosem derül ki, hogy a festmény tényleg ilyen szép-e.

Amint pedig azt már kitalálhattátok Cápali barátunk rájuk feni a fogát.

Folytatás a tovább mögött.

jurassic-shark2.png

Tudjátok lehetne ez jó, hiszen low budget ide vagy oda, azért a kétfejű cápa is elég szórakoztató volt a maga bűnös módján. Sőt ugye fantasztikus eddig nem látott fizikai és biológiai csodákra is rámutatott, amelyek pont az ilyen jellegű zs filmek sajátosságai.

Itt viszont semmi ilyenre ne számítsatok, mert mikor azt mondom, hogy low-budget akkor azt annyira szigorúan kell érteni, hogy nagyon. Értem ez alatt azt, hogy a cápa az esetek többségében úgy gyilkol, hogy áldozatunk testét látjuk a víz felett, amint rángatózik párat, majd eltűnik. A készítőkben mondjuk még annyira betyárbecsület se volt, hogy ilyenkor pirosra színezett vizet varázsoljanak elénk, bár ez talán amiatt is lehet, mivel ez a cápa lényegében egyben nyel le mindenkit.

Aztán hol is folytassam. Ugye az egy dolog, hogy valakinek kevés pénze van egy filmre, de ez nem indok arra, hogy valami szar legyen, hiszen a forgatókönyvírók fantáziáját nem sok minden köti - oké, picit hülyeség, amit írok, mivel amit megálmodnak később súlyos dollárokba kerülhet, de mondjuk azt hiszem ,normális párbeszédeket összerittyenteni nem nagy dolog. Nos kérem itt ez sem sikerült, olyannyira nem, hogy a Barátok Közt legrosszabb epizódjában (mondjuk nehéz lenne választani - haha) is értelmesebb mondatokat adnak a karakterek szájába - pedig ezt a lécet azért elég könnyű volna átugrani.

jurassic-shark1.png

Szereplőink sincsenek a helyzet magaslatán és akkor még finoman fogalmaztam, ugyanis pocsék színészekkel találkozhatunk, akik közül mondjuk legalább van, aki szép és ennek is lehet örülni - bár ugye egy ilyen jellegű cápás filmben átlagban több a jó csaj és nagyobbak a cicik.

Cápánkra még mindenképpen visszatérnek. Bután néz ki? Persze, hogy igen. Mondjuk viccesen mondhatnám, hogy szegény nem sok vizet zavar, mert tényleg alig látjuk és a készítők "okosan" néha ugyanazt a cápás képsort vágták be nekünk pár perccel később, így legalább az animációért felelős csapatnak is feleannyit kellett dolgozni, ami feleannyi pénz!

jurassic-shark3.jpg

Szerencsére azért itt is kapunk 1-2 idióta jelenetet, bár egyikük sem übereli a filmet, amelyben az óriás cápa egy a magasban szálló repülőt kap el. Az egyik ilyen, amikor cápánk lassítva ugrik át a jó emberek feje felett, hogy a rosszak közül bekapjon egyet - mindezt egyébként a víz felől teszi, hiszen ott él, míg a gonosz a parton van, mivel ott él. Cápánk ennek ellenére ugrik, bekapja, majd a vízbe esik vissza, mindenféle 180-os fordulat nélkül, amiből azt hiszem erősen következtethetünk arra, hogy az őskori cápák görbíteni is tudták a teret. De jó is, hogy megdöglött mind...

A rendezést egyébként Brett Kelly követte el, akit többnyire hasonló filmek gyártásával vette ki a részét a nagy horrortortából, bár a javára legyen mondva, hogy az eddigi produkciók azért jobban sikerültek, például a 2006-os My Dead Girlfriend is.

Ami a pontokat illeti egy harmatgyenget 2-est azért kap tőlem a Jurassic Shark, mert a szívem jó, viszont nagy barátsággal senkinek nem ajánlom ezt a produkciót, még a zs-kat. imádóknak se. Ez a szomorú valóság.

Címkék: 2012 2/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr14737740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása