Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hullajó! (1992) - Braindead aka. Dead Alive

A patkánymajom zombi-átka

2013.05.21. 18:15 SZANDRA

deadalive.jpgKét mindenre elszánt és az őslakosokat nem tisztelő állatkerti gondozó egy igen veszélyes patkánymajmot (ami kb úgy néz ki mint egy megcsupaszított kutya) próbál kicsempészni a hegyekből a városi állatkertbe, hogy fellendítsék az állatkert forgalmát, és legyen egy rendkívüli látványosság is terítéken. Azonban azzal nincsenek teljesen tisztában milyen fertőzött ez az állat, és mikor megtudják, akkor is ragaszkodnak, hogy a nagyvárosba szállítsák és emberek közé engedjék.

Főhősnőnk, a tűzről pattant Paquita eladó egy boltban és az igazi után sóvárog. Meg is ismerkedik a szerény, jámbor de aranyos Lionellel, és megkedveli.

Az első randevú azonban nem sikerül igazán örömtelire, ugyanis Lionel anyját megharapja a patkánymajom. Végül az asszony dühből szétlapítja a majom fejét, azonban a súlyos sérülése nem múlik, sőt igen borzasztó következményeket von maga után...

Ezekből is látszik, hogy természetesen egy vígjátékról van szó, amiben van egy kis horrorisztikus vonal is.

- "Az anyád megette a kutyámat!"
- "Nem az egészet."

Folytatás a tovább mögött.

Az egész film úszik a vérben szó szerint, oszladozó zombik mindenfelé, ember embert eszik állatokkal vegyítve. Mind emellett remek vígjáték!

Paquita és Lionel aranyos párnak mondható, bár Lionel szenved anyja zsarnokságától, és így Paqiuta sorsa is megpecsételődik, már ha valóban beletörődne ebbe a helyzetbe. A körülményeket nehezíti, hogy Lionel anyja percről percre sorvad el, és néha Lionel élhetőbbé varázsolja, azonban az asszony folyamatosan oszlik és elzombisodik, és ez senkinek se tűnik fel a városban.

Egy idő után gyanússá kezd válni anyuci fura viselkedése, valamint Lionel furcsa zombivadász viselkedése. De Lionel mindenáron megpróbálja megmenti az anyját, akkor is vele akar élni, ha az anyja 2 percenként az ő vérét és húsát akarja enni. Lassan elszabadul a kórság, és a várost ellepik a zombik, és aki megmenthet mindenkit, az csakis Lionel.

deadalivelionel.JPG

Lionel furcsa karakter, a nyegle bátortalan férfi, akiből végre hős lesz. Sok filmben, főleg vígjátékban előfordul, és határozottan jót tesz neki. Ott van az ellenpólus is, Paquita a magabiztos, szenvedélyesebb lány, és az Lionel anyja is ugyanilyen harcias modorú, csak mások a céljai, teljesen, és kijön belőle a szörny természete is.

Igazán brutális és véres ebéd közben nem ajánlott nézni, és a megvalósítása, bár nem a legkorszerűbb, teljesen megállja a helyét. A zombik fürgébbek mint a The Walking Deadben, még ha csak a felsőtestük is van csak meg, és kilátszik a tüdejük; csak úgy ugrálnak és támadnak. Bár az a zombicsecsemő bevallom nagyon betegre sikeredett, mint egy gnóm, ettől kissé betegebb lett a történet. A vége azonban igazi katarzis a fiú ás az anya párharcával.

deadalive2.jpg

Ez a film egyfajta gore-vígjáték, egyszerű történettel, de pont a humora miatt emelkedik ki a műfajból. A rendezés elsőosztályú, Peter Jackson (Törjön ki a frász!) mindig is remek stílussal irányította a forgatást, itt is a rendezés az egyik fénypontja a filmnek, és a technikai megoldások és sminkesek is kitettek magukért.

Kikapcsolódásnak remek, a története sablonos, de humoros, a megvalósítás horrorba illő, azonban ez leginkább vígjátéknak mondható. Ilyen típusú film nem is nagyon létezik a filmvilágban, szóval tessék megnézni mihamarabb! 7/10.

Címkék: 1992 7/10 ajánlók új zélandi film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr895303472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2013.05.22. 08:57:10

Brutális nagy baromság ez a film. Imádtam mindig! :D Himmler mikor panaszkodik, hogy menekülnie kellett a családjával az nagyon nagy, de számtalan faszaság van benne.

Jó az új felület az oldalon!

Dzsézön 2013.05.22. 10:48:28

@mildi:

Na azóta minden hasonlót kicsit rossz érzéssel eszegetek. Köszi szépen Peter Jackson! :D

süti beállítások módosítása