Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Utóhatás (1994) - Aftermath

Nekrofil művészfilm

2013.05.17. 18:10 Herschmi

aftermath_1994.jpgNacho Cerdá első komolyabb próbálkozása ez a 31 perces film, amelynek témája a nekrofília. Sosem gondoltam volna, hogy egy ilyen aberrált cselekménnyel lehet komoly, művészi alkotást létrehozni, de Cerdá megcsinálta.

A történet elég egyszerű, két kórboncnok végzi a dolgát. Egyikük izgatottan figyeli a másikat, amint feldolgozza az aktuális tetemet, szinte már a látványtól majd elélvez. Miután egyedül marad egy női hullával, eluralkodik rajta a vágy és a magáévá teszi, majd lemosakszik és hazamegy, mintha mi sem történt volna.

Hogy miért kéne bárkinek is megnézni ezt a filmet? Erre nem tudok választ adni, de mégis látni kell. Nem tudom megmondani az okait, de mégis különleges 30 perc ez. Az agyam nem képes megérteni, mitől jó ez, de a lelkem érzi és a szemem nem a vért és a belsőszerveket látja, hanem a mögöttük rejlő „szépséget”. Ez az, amit művészetnek hívnak és ezért istenadta tehetség Nacho Cerdá!

Folytatás a tovább mögött.

Két dolog igazán kiemelkedő benne: az egyik a hideg, kék-fehér-szürke színek, melyek érdekes kontrasztot alkotnak a véres testekkel és testrészekkel, a másik pedig a zene. Utóbbi hol szimfonikus dallamokból, hol egyházi kórusra hajazó énekekből áll, hol pedig egyszerűen sötét és vészjósló.

aftermath022iz2_1.jpg

Persze beteg és perverz dolgokat is kapunk szép számmal. Láthatjuk, ahogy egy agyat és több belső szervet eltávolítanak, ahogy főszereplőnk a késével színlel „előjátékot”, majd feltrancsírozza a női holttest mellkasát és megerőszakolja a késsel. Végezetül végignézhetjük a teljes „aktust”, miközben fényképezi magát.

aftermath photo guts.jpg

Üvölt a filmből az istenadta tehetség, de elég elvont és nehezen emészthető, a története meg annyi, amennyit leírtam. Ezen okok miatt „csak” 8 pontot kap.

Címkék: 1994 8/10 spanyol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr834977927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása