Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Törjön ki a frász! (1996) - The Frighteners

Élvezetes horrorvígjáték Michael J. Fox főszereplésével

2013.05.16. 17:45 SZANDRA

frighteners1.jpgA médiumok világa mindig is érdekes téma volt, ők az ismeretlen spirituális világ hivatalos összekötői, képesek kommunikálni a holtakkal is, üzeneteket közvetíteni tőlük és így akár befolyásolni az embereket. Mindenkinek van véleménye a médiumokról, és most nem az Uri Geller-féle emberekre, meg az Ezo TV gyöngyszemeire kell gondolni, hanem azokra, akik azt állítják kapcsolatba lépnek a holtak szellemeivel. Kinek jó, kinek rossz véleménye van, az biztos hogy léteznek, és végzik a dolgukat, van aki mert segíteni akar az embereken, van aki pusztán pénzsóvárságból, vagy a kettőt vegyíti.

Peter Jackson mielőtt belefogott volna a Gyűrűk Ura trilógiába több filmet is rendezett, amik bár nem nyertek akkora népszerűséget mint az előbb említett sorozat, azonban egészen jól sikerültek, és mindenféleképpen érdemes megnézni. Ilyen a Törjön ki a frász! is.

Frank Bannister spirituális nyomozó, magyarul "szellemirtó" egy baleset után képes látni a holtak szellemeit, "asztrál kivetüléseit" - szépen fogalmazva.

Amikor véletlenül lerombol egy kerítést, akkor súlyos adóssága támad, azonban a szakmája miatt hamar kiegyenlíti ezt az összeget, ugyanis a házat több poltergeist szállta meg, mint később kiderül Bannister kérésére, ugyanis így akar megszabadulni a kifizetéstől, könnyen ki is találhatjuk, hogy főhősünk egy csaló, az emberekre küldi a szellem cimboráit, hogy pénzt kereshessen az emberek félelméből.

Az üzlet működőképesnek tűnik, amíg valóban fel nem tűnik egy ártalmas szellem, aki az áldozatait szedi egymás után. Bannister és a "kaszás" miatt megözvegyült Lucy együtt nyomoznak a szellem után, és egy-két csavaros fordulat után megtudjuk, ki ez a sorozatgyilkos szellem.

Folytatás a tovább mögött.

frigtheners2.jpg

Összességében a filmben minden benne van aminek benne kell lennie: humor, feszültség, izgalom, szerelem, remek forgatókönyvön alapszik és a színészi játék is zseniális. A látványvilága a CGI munkával együtt csillagos ötöst érdemelnek, valahogy egy sorozatgyilkos szellemet pont így képzelnék el, ijesztő, erőt sugárzó, és így lesz a filmből értékes thriller.

A megvalósításban Peter Jackson mellett ott ült a stábban Robert Zemeckis is, akit szerintem attól függetlenül hogy horrorokkal foglalkozik a blog, nem kell külön bemutatni Nektek. Ugyanez igaz Michael J. Fox-ra is, aki egyértelműen a húzónév a produkcióban, zseniális alakítást nyújt, és a súlyos betegsége előtt le tudták forgatni a filmet, és szerintem ez az egyik legjobbja. Mellette olyan nagy nevek szerepelnek még a színészgárdában mint Dee Wallace-Stone, Jake Busey, Troy Evans, Jeffrey Combs, Trini Alvarado.

A forgatókönyv zseniális, logikai hiba nincs benne, minden történetszál le van zárva, és ami a legfontosabb megismerjük a szereplőket. Minden szereplőnek van története, amit meg is ismerünk, megtudjuk hogy Frankkel régen milyen szörnyűség történt, ami miatt látja a szellemeket, megismerjük Lucy rossz házasságát, a sorozatgyilkos történetét is, minden összeáll egy egésszé, minden karakternek erős jellemrajza van. Minden szereplő számít, nem hemzsegnek benne az emberek, de akik benne vannak azoknak szerepük van. A történet szépen kivitelezett, tanulsága is akad, ha figyelmesen nézi az ember és ezektől igazán jó egy film.

torjonki-1.jpg

A zene komponálásért Danny Elfman a felelős, ami egyben garancia a sikerre, hiszen az ő művei kiemelkedőek, és néhány horror zenei aláfestéséről is ő felel, mint például A vörös sárkány, Hitchcock, és a Tim Burton filmek java része. A stábban egytől egyig nagy nevek szerepelnek, a film díjat is nyert és több jelölése is volt, azonban valahogy a közönség elől mindig elkerül, ritkán sugározzák, pedig ez egy olyan produkció, amit mindenféleképpen érdemes többször is látni.

Mindezek alapján a megtekintés teljes szívből ajánlott, remek kikapcsolódást nyújt, és 9 pont jár is neki.

Címkék: 1996 amerikai film 9/10 ajánlók új zélandi film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr525287637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása