Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tasmán ördögök (2013) - Tasmanian Devils

Támadnak a hatalmas tasmán ördögök

2013.04.28. 19:03 Csabi87

tasmanian-poster.jpgAbszolút negatív és az "ez-úgyis-szar-lesz" hozzáállással ültem neki a Tasmán ördögöknek, bár mindenféle előzetes információ nélkül tettem ezt, de azért a cím sejteti azt, hogy mi vár ránk. Gagyi CGI, buta történet és még butább szereplők. De don't panic, mert lehet ezt szeretni.

Ehhez képest egy picit kellemesen csalódtam ebben a filmben. Jónak semmiképpen nem merném kikiáltani, de talán annyira nem volt gagyi, legalábbis a technikai kivitelezést elnézve, mint amire számítottam.

A történet néhány haverról szól, akik imádnak bázis ugrani, amire az egyik legalkalmasabb hely az Ördög-szikla, a gond vele csak annyi, hogy tilos megközelíteni. Hőseink persze ezzel mit sem törődnek, ők ugrani akarnak minden áron és egy fasza kis helikopter segítségével fel is jutnak a szikla tetejére.

Az első ugrásnál azonban beüt a ménkű, a még tapasztalatlan félbarom a mélybe veti magát, de későn nyitja ki az ernyőjét, így rongybaba módjára csapódik a felszínbe, sőt pechjére pont egy barlang repedésébe zuhan, ahol pedig felszúródik egy hegyes szarra (nem ez a szakszó rá, csak most jobb nem jut eszembe). A pech széria persze tovább folytatódik, ugyanis a hősünkből kifolyó vér hatására egy természetfeletti folyamat is beindul, aminek következményeként hat mindenre elszánt és hatalmas tasmán ördög "születik meg", akik mindenképpen szeretnék megvédeni helyüket a betolakodóktól.

Hőseink kiegészülnek még a helyi rendőrség kiváló tagjaival, majd meg is kezdődhet a menekülés az életben maradásért.

A tovább mögött folytatom.

tasmanian-1.jpg
A forgatókönyv valószínűleg egy szalvétán elfért, ha egyáltalán valahova lejegyezték, ugyanis ebben nem igazán vagyok biztos. A pár beszédekre ez úgy szintén igaz, hiszen az esetek többségében gyakorlatilag nincs értelműk és a csend sokkal hatásosabb eszköz volna.

Köze lehet ennek ahhoz, hogy szereplőink egytől egyig a várt és kellően buta figurák, de szerencsére köztük megtalálható minden horror karakter, hiszen van néger srác, kemény srác, romantikus srác, szerelmes pár és kár is tovább sorolni. Nagyon persze aggódni nem fogunk, hiszen tudjuk jól, hogy nagy részük úgyis odaveszik és csalódnunk sem kell.

tasmanian-2.jpg

Az ő agyi kapacitásuk mértékét egyébként jól jellemzi az, amikor rájönnek, hogy a rakoncátlan kis gyilkológépek a nagy hangra mennek, ez vonzza őket az áldozatokhoz. Ezek után a játékidő legalább felében ordibálnak és hangosan beszélnek egymással, hogy a logika egy hatalmas pofont kapjon és a továbbiakban piros arccal maradjon nyugton.

A szörnyek egész szépen meg lettek csinálva. Oké, ez így túlzás, de sokkal-sokkal rosszabb megoldásokat is láthattunk már, mondjuk azt nem értem miért foszforeszkált a szájuk, de az már legyen az én problémám. Szóval ez a része nem is olyan szörnyű, persze akadnak azért elég rossz pillanatok, de jól eltalált gyilkolásokkal is találkozhatunk.

tasmanian-3.jpg

A rendezést az eddig többnyire rövidfilmeket készítő Zach Lipovsky vezényelte. A Horror sablonok tárháza című enciklopédiát pedig Brook Durham lapozta fel és jegyzetelte ki a szükséges részeket, ezen persze csodálkoznunk nem kell, a művész úr ugyanis korábban olyan nagy sikerű filmeket írt, mint a 2006-os A mamut vagy a Red: Werewolf Hunter.

Ezektől függetlenül egyébként a maga nemében teljesen szórakoztató a film, csak a helyén kell kezelni és bizony van, aki ezt szeret. 3 pontot kap, ami simán lehetne 4 is, de a végén a két hősünk közti giccsparádé és "jaj-gyerekkoromban-elvesztettem-az-öcsémet-és-most-úgy-hiányzik" dolog miatt részemről jár a -1.

Címkék: 3/10 2013 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr775231603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása