Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Under the Bed (2012)

A gerincferdüléses szörny támadása

2013.04.27. 19:11 Csabi87

under-the-bed-poster.jpgSteven C. Miller munkáit többnyire kedvelem. Egyelőre mondjuk nincs neki sok, de a Silent Night remake egész jól sikerült, a The Aggression Scale pedig remek mulatság volt - A Scream of the Banshee-t hagyjuk, kár volna nagyon felemlegetni.

Mindezek fényében igazán vártam az Under the Bed című horrort, ami az előzetes alapján még egész jónak is tűnt. A végeredmény azonban ha nem is lesújtó, de sajnos gyengébb, mint azt várni lehetett.

Az ágy alatti szörny azt hiszem remek kis horrorsztori és legalább annyira megunhatatlan - ha nem jobban - mint egy vámpír mese, mondjuk utóbbiból egyébként is nagy a dömping. Gyerekkorunkban szerintem sokan féltünk az ágy alatt megbúvó szörnytől, aki csak azt várja, hogy kilógjon a lábunk vége a takaró alól, hogy aztán megragadja bokánkat és lerántson magához egy kis falatozásra.

Sztorink két fiatal srácról szól, akik közül az egyik most tér haza egy kis "körutazásról" ugyanis az idegei felmondták a szolgálatot. Pár évvel korábban úgy hitte, hogy egy szörny lakik az ágya alatt, aki terrorizálja őt, szülei ezért úgy döntöttük a legjobb lesz, ha beadják egy kisebb kezelésre a hülye gyereket. Haza térve persze továbbra is bőszen hisz abban, hogy a mumus létezett, sőt úgy gondolja, hogy továbbra is ott lakik a porcicák uralta fekvő alkalmatosság alatt.

Kisöccsével ezért úgy dönt, hogy szembeszáll a lénnyel és megpróbálnak örökre pontot tenni a terror végére.

A tovább mögött folytatom.

under-the-bed-2.jpg
Nos kérem eddig ezzel nem is volna semmi baj, hiszen jól hangzik és izgalmakkal kecsegtet.

A valóság azonban sajnos teljesen más, ugyanis a sztori leginkább komótosan halad előre, sok-sok igencsak üres járatnak titulálható résszel, amelyek ásítozásra adnak okot.

A történet a jól megszokott sablont követi. A srácok félnek a szörnytől, a szülők pedig kinevetik őket, sőt az apa annyira jó pofa, hogy egy éjszakára még be is zárja fiait a rémséges szobába, hogy így bizonyítsa saját igazát. Ő egyébként véleményem szerint teljesen irracionális karakter. Néha megőrül és ordibál, és mikor már szinte minden bizonyíték kiszúrja a szemét, akkor sem nagyon képes felfogni, hogy hoppá itt talán tényleg baj van. Idegroncs picit szegény, bár ez nem csoda, hiszen kiegészítésként érdemes tudni, hogy a srácok édesanyja meghalt, vélhetően pont a dög hathatós segítségével - ezt persze az apa szintén nem tudja és hiszi.

under-the-bed-1.png

A szörnyet eleinte elég ritkán látjuk, ami feszültség adagoló szempontból még talán jó is volna, de úgy éreztem, hogy a ritkán, itt nagyon ritkán van.

Szerencsére a végére azért megkapjuk azt, amire vártunk és egy pofás kis vérengzés kerekedik ki a történetből. A probléma, hogy ez tényleg az utolsó 25-20 percre marad, pedig ekkor kapunk ínyencségeket.

A szörny ijesztőre lett csinálva, bár picit komikusan néz ki, hiszen néha úgy tűnik, mintha nagyon csúnya gerincferdülése lenne - persze mindig bent bassza a rezet az ágy alatt... így talán nem is csoda.

under-the-bed-3.jpg

Pici spoiler, szóval, aki nem akarja ne olvassa el ezt a bekezdést. A legvégén az ágy alatti világba is eljutunk, ami szerintem felesleges volt, picit átugrott az egész sztori egy érdekes és nagyon CGI-s fantázia világba, ami érzésem szerint inkább ártott, mint segített.

4 pontot tudok adni erre a filmre, bármennyire is próbáltam nagyon kedvelni, nem sikerült. A végén lévő pörgés jó volt, de rögös és picit túl sok pihenővel szegélyezett út vezetett oda. Azért egyszer talán érdemes megnézni.

A feliratot pedig köszönjük a jó öreg Pedronak.

Címkék: 2012 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr185244367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása