Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Horrorfilmek, amiket látnod kell! - 2006

Újabb hét telt el és sikerült pontot tennünk a következő horrorfilmes listánk végére is. Legutóbb 2007-nél hagytuk abba, így egyet lépünk vissza és újabb 19 film következik, amit erősen ajánlunk megnézésre.

Aki már hosszabb ideje nyomon követi a listáinkat tudja, hogy nem a legjobb horrorokat gyűjtjük itt, hanem azokat az alkotásokat, amiket esetleges butaságuk, hiányosságaik ellenére is érdemes szemrevételezni.

A felsorolás természetesen most sem hiánytalan, biztosak vagyunk benne, hogy egy-két gyöngyszem a mi figyelmünket is elkerülte, szóval lehet bátran kommentezni.

A korábbi listáinkat pedig az alábbi linkeken találjátok: 2010, 2009, 2008, 2007.

Silent Hill - A halott város

Indítsuk a sort egy számítógépes adaptációval, ami a többség szerint jól sikerült, bár tény, hogy jó néhányan rühellik is a végeredményt. Christophe Gans végtére azért jó munkát végzett és a játék hangulatát is vissza tudta adni, sőt mi több egy Sean Bean-t is kaptunk. Mondjuk pénzügyileg nem volt nagy siker, de ha valakinek akad pár szabad órája tegyen egy próbát, annyira tényleg nem rossz.

silent-hill-2006.jpg
Folytatás a tovább mögött.

Sziklák szeme

Alexandra Aja 2006-ban is előállt egy remake-kel, ez alkalommal Wes Craven egyik klasszikusát vette elő, barátaival leporolta és egy brutálisan jó produkciót hozott össze, ami kötelező a 2006-os évből. A dolgok viszonylag lazán indulnak, majd a végére olyan szintű vérfürdőt kapunk, hogy az csoda. Aja ekkor is bizonyította, hogy jó érzéssel tud remake horrort készíteni. Kár, hogy a folytatás már jóval gyengébben muzsikált.

hills-have-eyes-2006.jpg
Fűrész 3.

2006-ban is volt Fűrész, miért is ne lett volna, a 2000-es évek nagy részt erről a franchise-ról szóltak és, mint azt már néhányszor írtuk, ahhoz, hogy élvezzük az egészet ezt is látnunk kell, bár tény, hogy az első felvonás nyomába ez sem ér, de lehet szeretni és a vérfürdőt is megkapjuk, csak győzzünk utána mosakodni.

saw3-2006.jpg
A gazdatest

Joon-ho Bong kiváló dél-koreai rendező, ezt pedig 2006-ban is bizonyította, amikor leforgatta A gazdatestet, ami talán az egyik legjobb film az ázsiai országból - hiszen végre nem valami szellemesdit kapunk. Vicces és remek, hiszen egy hétköznapi kis család keveredik a móka kellős közepébe. A jó hír, hogy a közeljövőben érkezik a folytatás is. Mondjuk a picsa tudja, hogy ez jó hír-e, de az biztos, hogy A gazdatest 19 besepert filmes díja nem piskóta.

thehost-2006.jpg
Ismeretlen hívás

Az angol születésű Simon West 2006-os horror-thriller próbálkozása egy érdekes végeredmény, hiszen West azért korábban néhány remek filmet lepakolt az asztalra - és azóta is. Viszont a rémisztgetés, mintha nem ment volna neki, hiszen az Ismeretlen hívás nem volt közönség siker, bár mi szeretjük minden butasága és gyengesége ellenére is. Atomfizikusoknak semmiképpen nem ajánljuk, de aki túlteszi magát a logikai buktatókon meg a kötelező sablonokon az jót szórakozhat és végtére is, nem ez a film nézés célja?

when-a-stranger-calls-2006.jpg
Átok 2.

Takashi Shimizu 2006-ban a második Átok film rendezését is megkapta és végül is hozta, amit hoznia kellett, bár a vélemények megoszlanak, hogy az eredmény jobb vagy rosszabb lett, mint korábban. Ez ügyben most nem is szeretnénk dönteni, az biztos, hogy érdemes vetni erre a próbálkozásra is egy bő másfél órás pillantást, hiszen nagyot nem lehet benne csalódni, sőt.

grudge-2-2006.jpg
A bárányok harapnak

Új-Zéland semmiképpen nem számít horror nagy hatalomnak, sőt talán ha filmezésről van szó, akkor elsőként A Gyűrűk ura juthat az eszünkbe, hiszen a gyönyörű tájakat azért nem könnyen felejthetjük el. Azonban a Black Sheep egy kiváló horrorvígjáték vérbárányokkal a főszerepben. Itt-ott gagyi, itt-ott mű, de talán a többször nézős kategóriába is besorolhatjuk, hiszen időnként nem árt elővenni és nevetni rajta egyet, már ha valaki szereti az elvetemült dolgokat.

blacksheep-2006.jpg
A balta

Adam Green 2006-ban mutatta be nekünk a torz arcú Victor Crowley-t, aki azóta a rajongók egyik kedvenc gonosza lett, amiben mondjuk Kane Hoddernek is nagy szerepe van. Tipikus B-horror, rengeteg vérrel, Green-es poénokkal és vidám kis abálásokkal. A slasher rajongóknak muszáj látnia, a többieknek pedig erősen ajánlott, aki pedig csak legyint az magára vessen.

hatchet-2006.jpg
Csapatleépítés

Angol-német koprodukciós horror-vígjáték Magyarországon forgatott jelenetekkel. Néhány vidám munkatárs csapatépítő tréningre indul, ami gyorsan leépítésbe megy át, hiszen elkezdődnek a brutális gyilkosságok, sőt ha jól emlékszem azt is megtudhatjuk, hogy itthon medvék is garázdálkodnak, szóval a poénok mellett a bölcsesség érzetét is megkapjuk. Szórakoztató és igényes.

severance-2006.jpg
Slither - Féltél már nevetve?

A Holtak hajnala újrát íróként jegyző James Gunn 2006-ban a rendezéssel is megpróbálkozott - no nem első ízben - és ennek lett az eredménye a Slither című horror-vígjáték, ami egész kellemes kis darab, bár a magyar cím talán picit megtévesztő, mert nevetve félni nem fogunk, maximum néha felkacagni. Ennek ellenére egy ötletes és mókás produkció, amit kár volna kihagyni.

slither-2006.jpg
A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet

2006-ban is örülhettünk egy texasi láncfűrészes filmnek, ami nem a széria legjobbja, de az idén készült borzalomnál sokkal ütősebb és összességében hozza a kötelező elemeket, amit egy texasi slasherben látni akarunk. Mondjuk érdekesség lehet, hogy a rendezést az a Jonathan Liebesman vezényelte, aki a Los Angeles-i nagy csatát is dirigálta, igaz az sci-fi volt, de egész jól sikerült.

texas-2006.jpg
A mezsgye

Jim Sonzero 2006-ban készítette el a japán Kairo című szellemes horror remake-jét, ami közel sem sikerült hibátlanra, de egyszeri szórakozásnak tökéletesen megteszi. Sőt, a remekül eltalált sötét atmoszféra és a jól kivitelezett trükkök sokat javítanak az összképen, hiszen a történet nem a legjobb (hiába vette ki belőle a részét Wes Craven) és a színészek is harmatosan teljesítenek. De azért egy-két jó ötlet akad a játékidő során, úgyhogy ha nem is beszélhetünk egy korszakalkotó mesterműről a Mezsgye kapcsán, azért így is bőven nézhető, hangulatos szösszenet.

pulse-2006.jpg
Stay Alive

Képzeld el, hogy épp a kedvenc videojátékoddal múlatod az időt, mikor hirtelen meghalsz a virtuális valóságban, majd picivel később a számítógép elülső oldalán is utolér a halál. Elég morbid elképzelés, a filmesek nem is ültek rajta sokat és fel is használták, ez pedig egy egész szórakoztató mozit szült. Bár, lehet, hogy történetileg elhasal a Stay Alive, de a fentebb vázolt ötlet elviszi a hátán a produkciót, sőt, néhány ütős ijesztgetés és eltalált halálnem még dob is rajta egy picikét, úgyhogy panaszra azért nem lehet okunk.

stay-alive2006.jpg
A falka

Állatos horrorokból kevés olyan akad, amin nem azért szórakozik az ember, mert annyira szar amit lát, hogy az már jó, hanem azért, mert tényleg minőségi képsorok tárulnak a szemei elé.Ebbe az utóbbi kategóriába tartozik a Wes Craven produceri felügyelete mellett készült A falka, amiben egy rakás vérszomjas eb terrorizál néhány fiatalt. Külön dicséret jár a készítőknek azért, hogy nem CGI-animációval keltették életre a fenevadakat, hanem tényleg hús-vér "szereplőket" alkalmaztak eljátszásukra. És igaz, ebben a darabban is akadnak hibák, de a pörgős akciók és néhány feszült képsor azért feledtetheti velünk a hiányosságokat.

the-breed-2006.jpg
Bosszú az űrből - Idegenek csapdájában

Hiába ajnározzák sokan az Ideglelést, a szép bevételén és a kézi-kamerás horror elterjedésében való szerepén kívül nem tud sok mást felmutatni. Nem úgy, ahogy Eduardo Sánchez második filmje, ami ha nem is lett akkora siker, mint előző mozija, minőség terén felülmúlja azt. Már maga a történet egész ötletes és az alul kezelt költségvetés ellenére látványos és véres jelenetekben sem szenved hiányt. Ha kevesebb logikai bakit vonultatna fel, akkor egy egész pofás sci-fi horrorról beszélhetnénk az Altered személyében, de azért ebben a formájában is megállja a helyét.

altered-2006.jpg
A vadász

2006-ban sem pihentek angol barátaink, ugyanis ebben az évben készült el Michael J. Bassett (A végzet őrei, Silent Hill: Kinyilatkoztatás) A vadász című, A legyek urára hajazó vérben és feszültségben gazdag alkotásával. Igaz, a történet nem vonultat fel sok eredetiséget és fordulatai sem okoznak drámai áll-leesést a tapasztaltabb nézők körében, azért még így is egy meglehetősen minőségi és szórakoztató produkcióról beszélhetünk, amit a műfaj kedvelőinek érdemes szemügyre venniük.

wilderness-2006.jpg
Menekülj!

A See No Evil egyáltalán nem tartozik az élvonalba, viszont egész pofás kis slasher, ami talán a B-szintnél egy picivel fentebb van. A rendezést Gregory Dark vezényelte, aki a filmes torta sok részébe belekóstolt, rendezett dokumentum filmet, videóklippet és pornót is, na meg ugye itt a Menekülj! A történet és a karakterek mondjuk vetekszenek azzal, amit vélhetően Dark felnőtt filmjeiben láthatunk, de ha véres slasherre vágyunk, akkor azt valószínűleg tudjuk, hogy mire vállalkoztunk.

see-no-evil-2006.jpg
Elhagyatva

Így a vége felé jöjjön egy európai produkció is Nacho Cerdától, akiről leginkább azt kell tudni, hogy ügyes direktor. Az Elhagyatva pedig egy érdekes, néhol talán picit zavaros film, ami ettől függetlenül nagyon igényes lett elkészítve és a történet is teljesen korrekt, ami valljuk be horrorfilmben nem feltétlen jellemző - bár a spanyoloknál azért picit igen. Ha valaki szeretne egy nem feltétlen díjnyertes és közönség kedvenc, de mégis érdekes horrort, az nem hibázik, ha az Elhagyatva mellett dönt.

The-Abandoned-2006.jpg
Hideg préda

Ha pedig már Európában vagyunk, akkor vegyünk vastagabb dzsekit és induljunk el északabbra, menjünk egészen Norvégiáig, ahol 2006-ban forgatták le a Hideg prédát, ami időközben trilógiává bővült. Néhány barát síelni indul, balesetet szenvednek és egy üres motelbe kényszerülnek. A többit pedig kitalálhatjuk, de ahelyett, hogy elképzeljük és a fejünket rázzuk jobban tesszük, ha inkább megnézzük, hiszen a Hideg préda egy hamisítatlan norvég horror. Az meg sosem árt a szervezetnek.

cold-prey-2006.jpg

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr425096798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökibá3 2013.02.23. 09:34:54

Mennyi vígjáték! Persze, még mindig jobb, ha egy rosszul sikerült horroron nevetünk - kínunkban :)

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2013.02.23. 11:38:54

Ezek a magyar címek... :D Szerintem jobb lenne, ha ott lenne az eredeti cím is (mint a kritikáknál), így némelyiknél hirtelenjében azt se tudtam, mi az :D Amúgy láttam mindegyiket, nagyon jó lista lett, tele remek, igényes filmekkel.

És most csak néhányat hiányolok, de azt viszont nagyon :) Franciahonból két gyöngyszem is világot látott ebben az évben (Herschmi, hát hol voltál? :D ).
Az egyik az Ils (Them), a másik pedig a Sheitan.

Ezeken kívül a Turistas is elég jóféle ebből az évből, valamint egy baromi érdekes megvalósítása a sorozatgyilkos és kézikamerás filmeknek, amit én is csak pár hónapja láttam, de bántam volna, ha kihagyom: Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon.

És bár nem a klasszikus értelemben vett állatos horror, de Snakes on the (motherfuckin') Plane!!!! :D :D

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2013.02.23. 11:49:51

@stargatelost:
Oké, legközelebb ott lesznek az angol/eredeti címek is :)

A Leslie Vernon filmet én láttam és gondolkoztam, hogy felírjam-e, aztán végül lemaradt, pedig szórakoztató, sorozatgyilksos és nem mellesleg Robert Englund-os, sőt ha jól emlékszem az Elm utcás jelenetben Kane Hodder is feltűnik.

Egy második rész meg tervben van, csak eléggé kalapozni kell hozzá a pénzt és a rajongóktól várják a segítséget, szóval kérdés lesz-e belőle valami.

judisz 2013.02.23. 12:32:34

Ismét egy remek listát sikerült összehozni,de,hogy hű maradjak önmagamhoz ajánlok még pár filmet 2006-ból: Az Átok neve:Arang,Cinderella,Bloody Reunion,Imprint

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.23. 13:35:49

hihetetlen mennyire nem nézek horrort, ezek közül egyet se láttam.

Tökibá3 2013.02.25. 09:14:15

@judisz: Huhh, az Imprint, tényleg..

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2013.02.25. 12:53:47

@stargatelost: A Sheitanhoz még nem volt szerencsém sajnos :( Az Ilshez igen, de azt elégvérszegénynek találtam, valahogy nem volt hangulata :(

süti beállítások módosítása