Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Parajelenségek 4. (2012) - Paranormal Activity 4.

Avagy így lehet parasztvakítással milliókat keresni

2013.01.21. 18:30 Jason13

PA 4..jpg2007-ben indult útjára a Paranormal Activity széria, ami fillérekből készült, azonban a kasszáknál óriási sikert aratott. Ez elsősorban a remek marketingkampánynak volt köszönhető, hiszen sikerült úgy beharangozni a filmet, mint "minden idők egyik legfélelmetesebb alkotását". A másik ok pedig a meglehetősen egyszerű készítési folyamat,  az ijesztgetéseket becsapódó ajtókkal és padlón megjelenő lábnyomokkal oldotta meg a stáb , na, meg a kézi-kamerás stílus is csökkentette a büdzsét. Maga a kész mű azonban nem lett egy feledhetetlen klasszikus, de egyszer azért végig lehet ülni gyakori ásítások kíséretében.

Viszont az anyagi siker láttán a producerek nem bírtak a seggükön maradni, így jött is a folytatás, ami az elődje alacsony színvonalát sem tudta megugrani, ennek ellenére özönlöttek rá a nézők. Nem volt ez másképp a harmadik epizód esetében sem, itt azonban már tetten érhető egy kis minőségi javulás, ezalatt értem azt, hogy nem kell egy órát várni arra, hogy történjen valami.

És most itt a negyedik felvonás, amit az előző rész direktorai hoztak tető alá, így ha nem is vágtam érte a centit, azért bíztam abban, hogy ismét sikerül hozni egy erős "közepes" ijesztgetést. Hát, így utólag azt gondolom, kár volt (viszonylag) bizakodva neki ülni ennek a "csodának".

Történetünk középpontjában egy kis család áll, ahol a szülők között elég feszült a hangulat és a nagyobbik gyermekük - aki lány - már attól fél, hogy ennek válás lesz a következménye. Ezt a nagy drámát pedig barátjával osztja meg, aki mindig ott van mellette és már többet szeretne tőle, mint egyszerű "haverságot". Ezekbe a karfaszaggató izgalmakba csöppen bele a szomszéd kisfiú, akinek az anyukája kórházba került, így most a Barátok közt díszletei közé illő família viseli a gondját. Viszont a srác érkezésével furcsa dolgok kezdik felütni fejüket a házban, például gyakran csapódnak be az ajtók és esnek le a plafonról a csillárok. 

Folytatás a tovább mögött.

PA 4. főszereplő.jpg

Ez lenne a sztori, de nem a hanyagul felskiccelt ismertetése, hanem kompletten az egész! Itt nincsenek mellékszálak, érdekes eseménysorozatok vagy jól megírt karakterek! Helyettük megkapjuk ezt a WC-papírra is tökéletesen felférő történet-féleséget, melyet a készítők feldúsítottak rémunalmas figurákkal és ezerszer látott, fentebb már említett magyar kulturális sorozatba beleillő sablonokkal.

Ennél már csak az rosszabb, hogy a játékidő első fél órájában az égvilágon nem történik más, csak a kis család teng-leng, néha nevetnek, néha drámáznak, olykor pedig ebédelnek. Baromi feszült képsorok ezek, a szívem alig bírta! De amikor elindulnak az események és tényleg az ijesztgetés kerül az előtérbe, akkor sem lesz jobb a helyzet. Mégpedig azért, mert alapból kevés ilyen jelenet van, de ezek láttán is csak azok ijedezhetnek, akik vérnyomása már attól megugrik, mikor Berényi Miklós kalandjait hirtelen egy reklámblokk szakítjPA 4. a valami.jpga meg. És amikor egy horrorfilm semmi horrorisztikusat nem tud nyújtani nézőjének, ott óriási problémák vannak.

De mivel nem szeretek fekvő pácienst rugdosni, így csak megemlítenék pár pozitívumot. Az első a főszereplő lányka, aki rosszul játszik, de legalább jól néz ki. Bár, most lehet sokan fognak pedofilnak bélyegezni, sebaj. A másik értékelhető dolog a cselekmény helyszínéül szolgáló ház. Elég szép építmény, szívesen laknék benne. Oké, akkor letudtuk a pozitívumokat, mehetünk is tovább.

Összességében ez a film egy rossz vicc, de úgy is fogalmazhatnék, hogy egy brutális parasztvakítás, hiszen ezt is sikerült beharangozni, hogy így-meg úgy félelmetes, miközben egy képkocka Barta Zsolt életéből sokkal rémisztőbb,mint ez a szemét. Azonban még az elődökben ott volt nagyon minimálisan a törekvés arra, hogy picit is megrémítsék nézőiket (még a második részben is), itt viszont már a szikrájával sem lehet találkozni. Az egész műről visszatükröződik az, hogy a készítők tettek az egészre és úgy voltak vele, a cím majd eladja terméküket. Sajnos jól gondolták, hiszen ez a borzadály is kasszasiker lett, úgyhogy már készülőben az 5. rész. Hát, én erre már csak egy szóval tudnék reagálni: Szopás.

Évszám: 2012
Játékidő: 88 perc
Rendező: Henry Joost, Ariel Schulman
Forgatókönyv: Christopher Landon
Főszereplők: Katie Featherston, Kathryn Newton, Matt Shively

Értékelés: 2/10

Címkék: 2012 amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr725022183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása