Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Brain Dead (2007)

2013.01.20. 19:17 Csabi87

brain-dead-poster.jpgPicit tartottam a 2007-es Brain Dead-től, hiszen valami kis pénzből készült és bugyuta zombifilmre számítottam, viszont nem teljesen azt kaptam, amire vártam, ám de ennek ellenére ezúttal pozitívan csalódtam, ugyanis a Brain Dead kitűnő szórakozást nyújtott, bár tény, hogy egy igen kemény B horrorról van szó.

Persze ez utóbbi tény nem is olyan meglepő, hiszen a rendezői széket az a Kevin Tenney foglalta el, aki 1988-ban a Démonok éjszakáját dirigálta, de a Pinokkói bosszúját is hasonló minősítésben jegyzi, ezek a filmek - és Tenney többi alkotása - pedig bugyutaságuk ellenére is kitűnő szórakozást nyújtanak, amiben mondjuk nagy szerepe van az egész pofás maszkoknak és izgalmasan kivitelezett speciális effekteknek.
Viszont mielőtt ebbe belekúsznánk inkább vessünk egy pillantást a cseppet sem ördöngös sztorira.

A film elején pár percre két horgász havert ismerhetünk meg, akik a nagy kapásig nem jutnak el, mivel egy a világűrből becsapódó azonosítatlan tárgy pont eltalálja az egyiket, akinek az agyát fekete trutymó lepi el, majd pedig zombivá változik - bár azt hozzátenném, hogy nem a hagyományos értelemben, hiszen elég okos zombikkal találkozhatunk a filmben.

Ezekután persze randa kis lényünk megindul, hogy kielégítse agyzabálás utáni éhségét és csak hamar belefut hőseinkbe is, de hogy kik is ők?

Meglehetősen sokan vannak és picit talán a Guy Ritchie-féle menetrendet követve ismerhetjük meg őket. Értem ez alatt azt, hogy adott két rab, akik megszöknek átszállítás közben, adott egy prédikátor és az asszisztense, akikkel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy előbbi szeretné megdugni az utóbbit, illetve két túrázó lány is képbe kerül, akik közül az egyik leszbikus. Az őket felvezető szál egy darabig külön fut, majd pedig szépen lassan egy faviskóban ér össze, ahol nem mellesleg a történet elején megismert horgász tagok laknának, ha élnének.

A dolgok pedig természetesen akkor kezdenek igazán izgalmassá válni, amikor a zombik megpróbálják bevenni a környéket, karaktereink pedig mindenképpen szeretnék túlélni ezt a kis kalandot.

Folytatás a tovább mögött.

brain-dead-2.jpg

A sztori mondjuk ennél jóval árnyaltabb, illetve egy pici ízesítést is kapott, amitől még jobban szerethető lesz az egész, de ami miatt három piros pontot minimum adhatunk a készítőknek azok a karakterek. Szerintem teljesen jól sikerült megalkotni őket, a színészek pedig minden esetben jó választásnak bizonyultak. Persze tény, hogy egy Guy Ritchie filmhez képest esetlenebbek, de az átlagosnál jobbak.

Ami szintén jó hír, hogy a humor teljesen a helyén van. Szerencsére nem kapunk gagyi poénokat, sőt akadnak kifejezetten hangosan röhögős beszólások is, talán az sem túlzás állítani, hogy ezektől emlékezetessé is válik ez a produkció.

A jelmezek és a speciális effektek abszolút rendben vannak, bár a zombik eléggé hajaznak a Démonok éjszakájában megismert pofákra, de ezzel nincs is baj. A gyilkolások egy része pedig szintén teljesen jól sikerült, bár nem is csoda, hiszen Gabriel Bartalos ilyen téren azért általában jó munkát szokott végezni.

brain-dead-1.jpg

Még mielőtt megköszönném a figyelmet a fényképezésről is ejtenék pár szót, ugyanis ezen a téren sincs semmi szégyenkeznivalója a csapatnak, sőt az elején egész ötletes átúszásokat láthatunk, amiről nem tudom eldönteni, hogy egyedi-e vagy sem, mindenesetre eddig máshol nem futottam bele ilyenbe. Körülírni picit nehéz, de ha megnézitek érteni fogjátok mire gondolok.

Egyébként ha már sok nevet megemlítettem, akkor Dale Gelineau-ről sem feledkeznék meg, aki a forgatókönyvért felelt, bár vele kapcsolatban érdemes tudni, hogy első és eddig egyetlen filmes szkriptje volt ez.

brain-dead-3.jpgAmi még szintén alátámasztja, hogy valóban pofás kis alkotással van dolgunk az az 5 díj, amit a Brain Dead bezsebelt, egyrészt egy B-filmes és a Phoenix-i Horror Fesztiválon speciális effektek kategóriában, valamint a Rhode Island Nemzetközi Horrorfilm Fesztiválon és a San Francisco Indiefesten a legjobb produkció kategóriájában nyert díjakat.

Pontokat illetően a részemről simán jár erre a filmre 7 pont is, ami akár csillag is lehetne, hiszen kellemeset csalódtam, a horrorvígjátékok kedvelői pedig azt hiszem mindenképpen jól teszik, ha esti szórakozás gyanánt a Brain Dead-et választják.

Címkék: 2007 zombi amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr64947291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása