Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hold Your Breath (2012)

Az Asylum mozija

2013.01.03. 18:47 Csabi87

holdyourbreath-poster.jpgHm. Picit vakarózom most, ugyanis annak idején mikor kijött a Hold Your Breath előzetese picit túl lelkes voltam a filmet illetően. Persze nem olyan szar ez, hogy csak na, viszont azért érződik rajta, hogy az Asylum kis csapata tojta ki magából, az pedig, hogy ezt mozi filmnek szánták picit még vicces is, hiszen attól azért még messze vannak.

A baj mondjuk nem is a történettel van, hiszen az oké, hogy badarság az egész, mivel egy hobbitokkal, mozgó fákkal és orkokkal telepakolt sztori sem tűnik kisebb hülyeségnek - és most nem a megvalósításról beszélek, hanem arról, hogy a fantázia határtalan.

Adott egy baráti társaság néhány nagyon menő srác és néhány szexi csaj személyében, akik középiskolai barátok és úgy döntenek, hogy egy hétvégére újra felidézik az akkori hangulatot és tóparti túrára indulnak, amelynek egyik fő jelszava, hogy mindenki kapcsolja ki a mobilját, különben buzi.

A túra helyszínéül egy eléggé eldugott helyet választanak, aminek a megközelítése közben elhaladnak egy börtön sírkert mellett is, ahol tilos levegőt venni - de csak akkor, amikor kocsival mennek ott el, tehát gyalog lehet, mint ez később kiderül - egyik hősünk persze mégis beszívja az éltetető erőt, azonban így megszállja őt a börtön egykori rossz fiúja, a kegyetlen és mindenkinél rohadékabb Van Hausen, aki a kivégzésekor még a börtönigazgatóját is magával vitte a halálba. A gyilkos úr persze csak hamar újra munkába áll és szépen elkezdi levadászni a lehetséges célpontokat.

A dolog pikantériája pedig az, hogy főgonoszunk képes egyik testből a másikba ugrálni, valószínűleg azért, mert Geoff Meed forgatókönyvíró látta A dolog című filmet.

A tovább mögött folytatom.

holdyourbreath-1.png

Na igyekszem nem geci lenni, mert az nem szép dolog, meg az Asylum-ot egyébként se illik bántani, mert a földön fekvőbe se rúgunk bele.

Őszintén szólva a sztori szerintem tényleg a helyén van, nem is igen tudnék belekötni és nem is akarok, egy abszolút hiteltelenségre építő baromság, de mégis izgalmasabb annál, mint amikor Oren Peli kitalálja, hogy rakjunk kamerát a szoba sarkába és így ijesztgessünk.

Ellenben a megvalósítás már jó néhány kívánnivalót hagy maga után. Pedig jól indul, ugyanis az elején, amikor a múltban járunk és gonoszunk kitépi a saját szemét, nos kérem az egész pofás jelenet és az akkor történt gyilkosság is megállná a helyét bármelyik horrorban. Szóval mosolyogtam, mint egy hülye, hogy na végre az Asylum se igénytelenkedik. Pedig de.

Ugyanis a második gyilkolásnál már előkerülnek a jól megszokott és irtó gagyi CGI megoldások, amelyekkel valószínűleg egy óvodás sem dicsekedne. Ezeket pedig tényleg rossz nézni. Az pedig különösen bosszantó, hogy a forgatókönyvet valószínűleg direkt úgy írta szegény, jámbor Mr. Meed, hogy minél többször kelljen ezt a szart használni, hiszen jó néhány ilyen jelenetet kapunk, sőt a végén is egy CGI parádé fogad minket, ami szintén elég fos.

holdyourbreath-2.jpg

Sebaj gondolhatnánk, majd a szereplők. Na jó ez így nem teljesen igaz, hiszen az Asylum filmekbe általában amatőröket alkalmaznak és sajnos ez nagy részt itt is így van. Gondoltam Katrina Bowden majd kilóg a sorból, de ez sem igazán történt így, mert annyira lapos és hülye picsa volt a karaktere, hogy esélye nem volt rá - én mondjuk őt nem írnám le, nem nagy színész, de aranyos és horrorban még az elviselhető kategóriát képviseli, de mondjuk nem feltétlen itt. Randy Wayne meg hasonlít Brad Pitt-re, így meg gondolom könnyű szerepet kapni Asylum filmben. Ott szeretik az ilyet.

Geoff Meed nevét már említettem párszor, ő követte el a forgatókönyvet, amivel az egyik nagy baj, hogy tényleg olyan jeleneteket tartalmaz, amiket nem tudtak jól megoldani, na meg persze a karakterei is buták, más részt néhány logikátlanság is akad. Teszem azt az elején 1956-ban járunk és ott megismerünk egy fegyőrt, aki 25-30 éves.. majd a jelenben is feltűnik ez a fószer, idősebben, viszont ahelyett, hogy 86 éves volna, inkább olyan 50-nek néz ki. Cseles, nem? Persze ez már talán csak apróság egy Asylum filmben, de mivel az elején a dátumnak egy fikarcnyi szerepe sincs, így akár figyelhettek is volna erre.

A rendezést pedig Jared Cohn vezényelte, akit szintén szeret az Asylum, de mondjuk ők azért sokszor házi rendezőkkel dolgoznak.

A pontokat illetően 4-et adnék azért a Hold Your Breath-nek. Sokan valószínűleg fikázni fogják és kiröhögik ezt a filmet, mert ez a divat, de erre tényleg csak annyit lehet mondani, hogy, aki nem szereti az Asylum filmeket ne nézze és maradjon is csöndben. Aki meg szereti, az tegyen egy próbát ezzel is, a maga módján szórakoztató.

Címkék: 2012 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr914977398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása