Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Slaughtered Vomit Dolls (2006)

Vomit Gore Trilogy - 1. rész

2012.11.30. 18:46 DxNxLx

vomit-gore-1-resz.jpgA legtöbb egészséges ember számára a most bemutatott filmek szimplán zavaros, öncélúan undorító, értelmetlen alkotások, és valószínűleg igazuk is van. De mindettől függetlenül el tudom képzelni, ahogy fura ruhákba bújt, hasonló produktumokban mély értelmet találó, szélsőségesen művész lelkek viszont zseninek kiáltják ki az alkotót, ezért érdemes talán megpróbálni az ő agytekervényeik közül kémlelve is kapaszkodót keresni a beszédes címmel ellátott trilógiában.

Nem egyszerű feladat, már csak azért sem, mert a magát sátánistának valló ötletgazda és mindenes, Lucifer Valentine sem tudta igazán, hogy mit is akar ezekkel a 66 perces (ejha, milyen találó...) agymenésekkel kifejezni. Azért biztos ami biztos alapon, a DVD-hez mellékelt magyarázatot is, csak hát ha már az alkotónak kell izzadtságszagúan megfejtenie saját munkáját, az nem sok jót ígér.

De kezdjük is el, szürke kötött mellény és vastag keretes szemüveg fel, pipa meggyújt, nyitott gondolkodás beizzít, és elképzelt művészlelkünk kíváncsian el is indul a Valentine által beígért utazásra a pokol legmélyebb bugyrai felé.

Az első epizód rögtön megmutatja milyen vizuális élményekre kell számítanunk ha ki akarjuk állni a többi rész próbáját is. Rettentően zavaros képek és temérdek kusza vágás, amihez hozzá kell szoknia a szemünknek, hogy elkezdjünk egyáltalán sejteni valamit az alig létező történetből.

A főszereplő egy Angela nevű lány, akinek gyermekkorát egy a TV-n keresztül bemutatott kislánykori másától ismerjük meg, ezek a képek folyamatosan felbukkannak és mesélnek, egészen a végkifejletig. Szülei és egy pap is szexuálisan bántalmazták, ezek után szökött el otthonról, és sztriptíz táncosként, majd prostiként élt amíg paktumot nem kötött a sátánnal. Ez az egyezség látomások és megszámlálhatatlan mennyiségű hányás kíséretében elkövetett kínzások, és elképesztően realisztikus gore mészárlás egyvelegéből áll. Az útszéli kurvától az igényes konzumlányig terjed az áldozatok skálája, akikben egy valami közös, egykor ők is voltak kislányok, álmokkal, vágyakkal, mostanra pedig alkoholista drogos épphogy felnőttként a pénzen kívül semmi céljuk nincs az életben.

Folytatás a tovább mögött.

vomit-gore-1-2.jpg

Az erőszak a legmerészebb szélsőségekig megy el, brutális szemkiszúrás döfködéssel, leokádva a szemgolyókat, arc megnyúzása, csonkítás kézi fűrésszel, majd a lány már karok nélkül kap egy akusztikus gitárt és egy mikrofont, hiszen az volt a vágya, hogy egyszer zenélhessen, az elvágott torkú lány pedig táncol még kicsit haláltusájában, mert nagy álma volt a tánc karrier.

De amitől művészlelkünk is megigazítaná a sokat látott szemüvegét, az a Hannibal című moziban is látott koponya leválasztás százszor undorítóbb formája, ahol az agyat nem az áldozat, hanem a tettes kóstolja meg, aztán az egészet szépen be is puszilja, hogy utána vissza tudja hányni a helyére, hiszen rend a lelke mindennek.

vomit-gore-1-1.jpg

Ha valaki egy jól irányzott mozdulattal itt még nem szakította meg a lejátszást, az értékelhető mozdulatra is lelhet, ugyanis az undoron kívül is összeszorítják az ember torkát a záró képek. Ahogy Angela egy kád vízbe fojtja magát, miközben a tv-ben látható fiatalkori önmaga szöszke fejéből vidáman tekint a jövőbe, integet és elköszön, sokkal sokkolóbb mint az előtte látható vérengzés együtt véve. Hatásos...

Egyszerű lenne pontozás nélkül elintézni az egész hármast, a tartalommal e szempontból én sem foglalkoznék, de látszik, hogy van munka a dologban. A többször felbukkanó, mászást imitáló kameraállások, a fények megfelelő használata, a hangokkal történő profi játék, és az elképesztően realisztikus gore jelenetek kidolgozottsága miatt egy 4/10-et érdemel, de amire ezeket használták, az egy huncut pontot sem.

No de még mi művészünk fejében ledöbbenve ülünk, ő hosszú, őszes kecskeszakállát komoly tekintettel pődörgetve már neki is áll a második résznek, aminek a leírása holnap érkezik.

Címkék: 2006 amerikai film 4/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr444928485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judisz 2012.11.30. 20:33:43

Nem tudom magam rávenni,hogy megnézzem,pedig már régóta kíváncsi vagyok rá

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.12.01. 10:46:17

Én elkezdtem, de nekem annyira unalmas volt, hogy nem tudtam végignézni, hiába a sok vérengzés.

xamuraj 2016.08.04. 17:51:10

Ennek a 0 pont is túlzás,főleg hogy a készítőjjjjjje magát amúgy művészembernek gondolja...reneszánsz pali.

süti beállítások módosítása