Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Adsz vagy kapsz (2007) - Trick 'r Treat

Antológia, direkt Halloween-ra

2012.11.02. 18:42 Jason13

Adsz vagy kapsz.jpgÚgy veszem észre, a Halloween, mint ünnep, itt Európában és azon belül hazánkban is kezd népszerűvé válni. Persze, ezalatt nem arra gondolok, hogy a népek jelmezbe bújva szaladgálnak az utcákon, mert odáig még nem fajultak a dolgok (legalábbis mifelénk nem), de mintha egyre többen ülnének le október 31.-n a tévé elé horrorokat nézni. Ennek az okát pedig abban vélem felfedezni, hogy a horrorban, mint műfajban is nagy szerepet játszik ez az ünnep, hiszen nem kevés darab játszódik ezen a napon (gondoljunk csak Carpenter híres '78-s művére) és általában ezek a mozik nem is sikerülnek olyan rosszra. De ha mégis, akkor a hangulat azért végső esetben csak tud javítani az összképen.

A 2007-s Adsz vagy kapsz abba a kategóriába tartozik, mely remekül ragadja meg a Halloween hangulatát, de önmagában is egy jól működő horror. A történet a fentebb már sokszor megemlített ünnep idején játszódik egy kisvárosban, ahol meglehetősen furcsa dolgok történnek az éjszaka leforgása alatt.

Ennél többet nem is szeretnék írni a sztoriról, mivel meglehetősen frappánsan lett felépítve és néhány jópofa fordulatot is rejt magában. Viszont az elárulom, hogy több kis szegmensből áll össze a játékidő és ezek nem csak lógnak a levegőben egymás mellett, hanem néha még egybe is fonódnak, a befejezéskor pedig már egy szép nagy egészet alkotnak.

Folytatás a tovább mögött.

De nem csak a szkript érdemli meg a sok dicséretet, hanem a kivitelezés is. A látvánnyal nincsenek gondok, a véres jelenetek jól néznek ki, az operatőri munka meglehetősen szép, az ijesztgetések jól működnek és itt-ott még feszültséggel teli képsorokkal is találkozhatunk. Bár, ez nem egy halálosan komoly alkotás, jól jelzi ezt a benne megbúvó rengeteg morbid poén, melyek nemhogy rontanának az összképen, de még növelik is az élvezeti értékét.

Ám még mielőtt tömény pozitív áradozásba fordulna át a cikk, szót ejtenék a negatívumokról is. Az egyik maga a játékidő, ami igencsak rövid, hiszen stáblistával együtt 82 perc az egész. Ez pedig azért baj, mert mikor véget érnek a látottak, az embert elkaphatja egy olyan érzés, hogy "de szívesen néztem volna még ezt". Na, jó, nem sikerült igazi negatívumokat találnom, úgyhogy ez mégis egy dicséret áradat lesz, ezt pedig sajnálom, de ha ennyire jó a film, tényleg nem tehetek mást. :)

Összegezzünk: rendkívül szórakoztató, jól megírt forgatókönyvvel rendelkező, itt-ott feszült és véres mozi az Adsz vagy kapsz, ami néhol még ütős poénokkal is szolgál. Egyetlen hibája a hossza, szerintem lehetett volna még mivel kibővíteni a játékidőt. Sebaj, így is tökéletesen megfelel Halloween estére, de az év bármely más napján is bátran meglehet nézni, hiszen varázsából akkor sem veszít semmit.

Értékelés: 9/10

Évszám: 2007
Játékidő: 82 perc
Rendező: Michael Dougherty
Forgatókönyvíró: Michael Dougherty
Szereplők: Anna Paquin, Brian CoxDylan Baker

Címkék: 2007 antológia amerikai film 9/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr614873468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása