Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10 horrorfilmes gyerekszínész - Akkor és most

2012.10.29. 07:03 Csabi87

Viszonylag rég volt már a blogon toplista és az a helyzet, hogy ez alkalommal sem igazán erről van szó, inkább "csak" egy tízes listáról, amely a teljesség igénye nélkül készült.

Arra gondoltunk, hogy górcső alá vennénk néhány gyerekszínészt, akik a közeli vagy a távolabbi múltban horrorprodukciókban szerepeltek és vetünk egy gyors pillantást arra, hogy mi a helyzet velük jelenleg.

Azt javaslom kezdjünk is bele.

Linda Blair - Az ördögűző (1973)

Ki ne emlékezne Linda Blairre és az ő karakterére, Regan-ra, az 1973-as Az ördögűzőből, hiszen pókjárásban vonult le a lépcsőn, merőben új módon forgatta a nyakát és még egészségtelenül zöldet is hányt, csak hogy felhívja magára a figyelmet. Annyi biztos, hogy az 1959-es születésű színésznő alakítása nem jellemezhető úgy, hogy: "felejthető". Horrorszinten 1977-ben az Ördögűző 2. részében is láthattuk, majd Leslie Neilsen oldalán is bohóckodott egyet a Bújj, bújj ördög!-ben, de a Sikoly első epizódjában is ott volt, legutóbb pedig az Odaát egyik epizódjában láthattuk, bár tény, hogy ennek is már 6 éve. Linda Blair mostanában az állatok jogaiért harcoló aktivista és különböző adománygyűjtő szervezetek munkájában vesz részt.

linda_blair.jpg

A tovább mögött folytatjuk a többiekkel.

Harvey Stephens - Ómen (1976)

Mr. Stephens-t 6 évesen láthattuk a gonosz kis Damien szerepében, ahol igazából egész ijesztőt sikerült alakítania, viszont először és utoljára tette mindezt, oké, picit túlzok, mert a 2006-os remake-ben a szemfüles nézők elcsíphették egy pillanatra, ott egy újságírót alakított, amolyan cameo szerepben. Ettől függetlenül egyébként nem bánja, hogy nem a színészet lett a kenyérkereső állása, sőt még ezzel az egy, de azért tényleg emlékezetes szereppel is vitte annyira, hogy a rajongók bizony néha-néha megtalálják egy-egy fotó vagy aláírás erejéig.

harvey_stephens.jpg

John Franklin - A kukorica gyermekei (1984)

Következő hősünk esete érdekes, mivel Franklin egy gyereket alakított az 1984-es A kukorica gyermekeiben, a gonosz Isaacet, viszont talán kevesen tudják, hogy ő ekkor 24 éves volt. Persze szegény nem önszántából nézett ki akkor sem 12 évesnek, hanem növekedési rendellenességgel küzdött, amelyet még kis korában diagnosztizáltak nála. Sok horrorban és úgy filmben viszont nem láthattuk, talán az Addams Family-ből lehet még ismerős a neve és az arca.

john_franklin.jpg

Danielle Harris - Halloween 4 (1988), Halloween 5 (1989)

Danielle Harris a filmes pályafutását 1988-ban a Halloweennal kezdte és ez aztán meg is határozta az akkor 11 éves kis lány érdeklődését és pályafutását. A leányzó aztán felcseperedett, csinos lett és mivel a horror iránti érdeklődés már az ereiben volt, így nem is csoda, hogy az elmúlt években Miss Harris jónéhány rémfilmben feltűnt. A műfaj iránti elkötelezettségét jelezheti az is, hogy ha minden jól megy idén egy saját rendezésű horrorral is jelentkezik (Among Friends).

jamie_lloyd.jpg

Miko Hughes - Kedvencek temetője (1989)

Ha horrorban feltűnő gyerekszínészekről beszélünk, akkor előbb utóbb biztos, hogy szóba jön a kissrác a Kedvencek temetőjéből. Nos a gyerkőc a Miko Hughes névre hallgat és időközben felnőtt és legutóbb a Steve Niles képregénye alapján készült Remains-ben is láthattuk. Horror szinten egyébként még Az új rémálom - Freddy feltámadban volt ott, valamint érdemes megjegyezni, hogy egy készülő antológia egyik szegmensét is ő rendezi majd, a Chilling Visions: 5 Senses of Fearről van szó egészen pontosan.

miko_hughes.jpg

Mischa Barton - Hatodik érzék (1999)

A Hatodik érzéket nem igazán sorolhatjuk a horrorfilmek közé, viszont mint thriller és ijesztő alkotás azért a '90-es évek legjobbjai közé tartozik és jelenlegi listánkra is befér egy kis hölgy, Mischa Barton, aki a filmben egy halott kislány szellemét alakította. Vele kapcsolatban azt hiszem nyugodtan használhatjuk a "Miből lesz a cserebogaras" közhelynek számító mondást, hiszen az angol születésű színésznő rendesen kikupálódott. Miss Barton itthon talán a Szekta című horrorból lehet ismerős, az idei évben pedig újabb filmje jelenik meg a The Sibling.

mischa_barton.jpg

Daveigh Chase - A kör (2002)

A kör amerikai újrájában Daveigh Chase alakította a hangyabokányit megátalkodott Samarat, aki előszeretettel okozott bosszúságot azzal, hogy pofátlan módon kiette a fene a TV-ből. Érdekes lehet, hogy Chase kisasszony ezen túl nemigen vette ki a részét a horrorból, hiszen még szintén 2002-ben láthattuk a Patkányok című TV filmben, oszt ennyi. Mondjuk azt fontos tudni, hogy egyébként jónéhány sorozatban feltűnt már a hölgy, illetve a Lilo & Stitch című mesében ő Lilo hangja.

daveigh_chase.jpg

Dakota Fanning - Bújócska (2005)

Túlzás lenne azt állítani, hogy Dakota Fanning első nagy filmje, alakítása a Bújócskában való szerepe lett volna, hiszen annak előtte is láthattuk már itt-ott, bár tény, hogy mindmáig ez az egyetlen horrorfilmje és inkább drámakban és vígjátékokban mutatkozik. Mondjuk még fiatal, tehát előtte a horror véres színpada is.

dakota_fanning.jpg

Lina Leandersson - Engedj be! (2008)

Svéd színésznővel folytatjuk a sort, méghozzá egy igen ügyes lánnyal, akit először az Engedj be! című Lindqvist regényből készült adaptációban tűnt fel és alakította a fiatal vámpírlány szerepét. Ennek pedig csak 4 éve. Sok filmszereppel még nem halmozták el őt, viszont egy jövőre ígért szintén svéd horrorban a Cirkeln-ben főszerepet kapott.

lina_leandersson.jpg

Isabelle Fuhrman - Az árva (2009)

Esther szerepében láthattunk anno a hölgyet Az árvában, ahol igyekezett a frászt hozni mindenkire. A siker végülis nem maradt el, hiszen azóta Isabelle Fuhrman már megfordult Az éhezők viadalában, A kukorica gyermekei 2009-es epizódjában és a Dario Argento Sóhajokjának remakejében is láthatjuk majd, ráadásul főszerepben. Persze, mint azt láthatjátok még mindig egy fiatal, kezdő színészről beszélhetünk az esetében, szóval a kapuk bőven nyitva állnak a kis hölgy előtt.

isabelle_fuhrman.jpg

A forrást lefelejtettem, bocsi: http://screencrush.com/horror-kids-then-now/

· 1 trackback Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr44875322

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.10.29. 10:21:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Locassen 2012.10.29. 14:48:43

köszönjük a munkát!

btw, az Engedj be! esetében, ha jól tévedek, az a vámpírlány valójában vámpírfiú, némi hm, hiányossággal.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.29. 15:02:30

@Locassen: Őszinte leszek, ezzel megfogtál, régen láttam a filmet, lehet, hogy tévedtem, emiatt az elnézésed kérem, sajnos benne van mindig :)

besztercei 2012.10.30. 00:07:28

@Locassen: Most lelőtted a poént ;)
@Csabi87: Tudtommal a film csak egy jelenet erejéig utal rá, mint sok minden másra... ellenben a könyvvel.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2012.10.30. 00:27:44

@Locassen: Őőő, hú. A filmet nemrég láttam (rögtön az egyik kedvencem lett), de abban emlékeim szerint elhangzott valamelyikőjük szájából, hogy ők most járnak, smaci meg minden. Viszont: amikor a vámpírt meglesi a fürdőszoba ajtajának résén át, ott egyetlen hirtelen pillanatra a néző láthatja az ágyékát, ahol egy hatalmas seb éktelenkedik. Ezek szerint ez a magyarázata? Mert amúgy valóban lánynak véltem, csak akkor még nem tudtam értelmezni a sebet.

protézisesh 2012.10.30. 08:49:41

@sofa king cool: még jó, hogy nem lájkoltam. :)

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.30. 10:43:11

@sofa king cool: Igazad van, elnézést a forrást kifelejtettem, mivel én is ember vagyok és hibázok. Mondjuk sem a képek, sem a szöveg nem egyezik. De jogos a találat, köszönöm, hogy szóltál.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2012.10.30. 11:14:42

A Ragyogás kisfiújára is kíváncsi lettem volna!

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.30. 11:35:45

@tb79: Tervben van, hogy lesz folytatása ennek a listának :)

Celtic 2012.11.10. 20:11:03

@Locassen: Jol emlekszel :) Nagyon durva az a jelenet. Konyvben kisse jobban ki van fejtve.

süti beállítások módosítása