Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead – 3. évad, 2. rész

2012.10.23. 16:12 RolloJuve

walkingkedd-kisebb.jpgAz elég gyengére sikerült évadnyitó után vegyes érzelmekkel vártam a második részt, kíváncsi voltam már, hogy mikor jönnek az új karakterek. Megtudhatjátok mi történt az epizódban és merre vették az irányt a készítők. Spoileresen folytatom a tovább után.

Az előző részben már láthattuk, hogy a börtönben is akad néhány túlélő, most pedig közelebbről is megismerhettük őket. Az öt étkezőbe bezárt ember közül három néger (egy nagy, egy közepes, meg egy kicsi), egy latin-amerikai, az utolsó pedig egy délinek kinéző fehér. Nem láttam még statisztikát az amerikai börtönök vendégszeretetét élvező lakók származási eloszlásáról, így nem tudom mennyire ügyeltek a részletekre…

01.jpg

Természetesen megkapjuk a szokásos drámát is, Hershel haldoklik, jajveszékelnek egy kicsit körülötte a lányok-asszonyok. Még mindig ez volt az erősebb része a cselekménynek, mint a börtön másik felében játszódó dolgok. Semmitmondó, szócséplő, szájbarágós gagyi párbeszédek voltak a jellemzőek, még T-Dog (akit mostanában csak nagyon lazán T-nek hívnak) is kapott egy egész évadnyi szöveget, két sort. Természetesen szart se ért.

02.jpg

Előtérbe került Lori terhessége is, úgy tűnik a készítők a szintlépéskor kapott pontokat rátették Carol felcser skilljére. Glenn elmegy segíteni neki kinyírni egy zombit, konkrétan nézi, amint a nő a járkáló szemébe döf egy darab betonvasat, hogy honnan vett belőle egy 80 centis darabot a börtönben, persze rejtély. Később ezen a hullán kezdi el autodidakta módon tanulni az anatómiát, Lorinak biztos kellemes érzés lesz jó szívvel rábízni egy sarlatánra a császármetszést, nem is csodálkozok, hogy később annyira igyekezett megmenteni a lódoktort...

03.jpg

Ezalatt Rickék elkezdtek kipucolni egy másik blokkot a raboknak, ennek megfelelően hullottak a zombik és a friss karakterek, csak kettőjüknek kell majd osztozni a saját lakosztályon. Erre a részre nem pazarolnék sok karaktert, mert elég bosszantó volt, bár akadt benne egy két momentum, ami tetszett, például szembesülhettünk vele, hogy Ricktátor mennyire nagyvonalú. Míg az egyik rabot saját maga végzi ki, mert majdnem megharapták miatta, addig a másikat, aki nem ártott a vezérnek max egy sonofabitch-csel, egyszerűen kizárja a zombik közé.

04.jpg

Volt izgalom persze a másik végen is, a Hershelt szájon át lélegeztető Lorit majdnem megharapja az öreg (Ez az!! – gondoltam ekkor), de nem, úgy tűnik még várat magára az első halott a régi arcok közül. Pedig az a baj, hogy az első részhez hasonlóan a készítők nagyon elvitték a sorozatot a balfaszkodós horror irányába. Azokat a filmeket nevezem így, amikor a film elején elkezdődik a balfaszkodás és véget sem ér a végéig. Már a kezdetektől a szörnynek/gyilkosnak/bőrpofának szurkolok a Darwin-díj jelöltjei helyett.

05.jpg

Új főbb karaktereket nem kaptunk most (Michonne és Andrea sem szerepelt), nagyon úgy tűnik, hogy ez jár cserébe a 16 részért. Töltelék és „zseniális” párbeszédek. Őszintén remélem, hogy Merle Dixont sem csak azért hozták vissza a sorozatba, hogy legyen félkezű karakter is, a képregényt olvasók értik mire gondolok. Összegezve, remélem innen már csak felfelé vezet az út, mert a sorozat eddigi egyik leggyengébb részén vagyunk túl. Megtekintését csak kétszeres sebességgel, a Benny Hill zenéjét alákeverve javaslom.

Rovatunk ajánlója a The Walking Dead – Magyar Rajongói Oldal.

06.jpg

Címkék: sorozat the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr194864650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincenthanna 2012.10.23. 20:25:36

Ha szerinted ez volt a sorozat leggyengébb része, akkor félő, hogy az előző két évadot nem láttad.:)

Maya-- 2012.10.24. 09:30:23

nekem pont ez a resz tetszett a legjobban. mert most mar valahogy megszolalt T-Dog is, es meg Carol is kapott maganak elfoglaltsagot, amugy ot tartom jelen pillanatban a legnyugodtabbnak, mert nincs mar semmi veszteni valoja. imadom ahogyan Daryl is bealakult Rick keze ala. vagy pl. Lorit sohasem alhattam, mert nem latott be semmit a hibaibol, most meg igen..megis sajnaltam. a kolyok sem birta a seggen, elment ezt-azt osszeszedni..akkor ott van bennem a kerdes, hogy vajon Rick hogyan reagalt volna, ha a bortonben, nem gyilkosok, hanem az orok maradtak volna. tekintve, hogy o zsaru volt gyakorlatilag. imadtam az egyik rabot, aki sohasem konyorgott az eleteert, most meg plane nem fog:)..ooo, meg sokat irhatnek, hogy mennyi minden tetszett nekem. :)..bar azt a hosszuhajut en meg hagytam volna egy kicsit ;)

RolloJuve 2012.10.24. 10:10:32

@Vincenthanna: láttam és tetszett is, sőt hétről hétre várom az új részeket, ez egy szubjektív vélemény erről a részről, amivel gondolom sokan nem értenek egyet. Van akinek ez a sorozat a szívügye, nálam meg nem ez a top, de úgy is mondhatnám subbásan, hogy "nem maxolták ki a csúcsig". Egyébként Csabi87 a rendszeres hogyvoltíró a TWD-del kapcsolatban, ez az írás csak B-terv volt, talán túl nagyok az elvárásaim. (Egyébként nem, pl a 4-5. részek ennél nagyságrendekkel izgalmasabbak és durvábbak lesznek, azt ígérték :))

@Maya--: Carol szerintem is ígéretes karakter, csak az a baj, hogyha jönnek majd a sok képernyőidővel bíró szereplők, akkor rá már nem lesz ennyi idő, 13 részes évadnál ennyi se lett volna.

Vincenthanna 2012.10.24. 12:54:13

@RolloJuve: Valóban nem értek egyet veled, mert ha 2. évad részei fele ennyire jók lettek volna, akkor nem kéne mai napig agymosást végeznem minden reggel.:)

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.29. 14:55:17

Megnéztem én is az 2. részt, igazából nem is írnék róla sokat, mivel RolloJuve megtette, a lényeg az, hogy szerintem teljesen rendben volt, tetszett, amit láttam és továbbra is azt gondolom, hogy felüdülés az új évad.

süti beállítások módosítása