Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Abraham Lincoln, a vámpírvadász (2012) - Abraham Lincoln: Vampire Hunter

2012.08.09. 22:56 Jason13

abrahamlincoln-vampir-vadasz.jpgAbraham Lincolnra elsősorban a politikai munkássága miatt emlékékeznek az emberek (azoknak, akik nem tudnák, a polgárháború idején ő töltötte be az elnöki posztot), viszont Timur Bekmambetov egy másik oldalát mutatja meg a 16. amerikai elnöknek. Vagyis azt, hogy még mielőtt az amerikai nemzet élére állt volna, vámpírokra vadászott.

Ez a megközelítése a karakternek gyomorszájon vághatja a nagy történelembúvárokat, de ha belegondolunk, egész jó poén és erre az alapra rá lehetett volna húzni egy szórakoztató, vicces, egyben ön-ironikus jelenetekben gazdag látványparádét, kár, hogy a készítők mindezt komolynak szánták.

Tehát itt van főszereplőnek Abe Lincoln, akinek anyját megöli egy vámpír. Innentől kezdve a bosszú hajtja a fiatal főhőst, aki miután felcseperedik, egy titokzatos férfi mellé szegődik, ő pedig egyfajta mentorává válik és kitanítja, hogy kell vérszopókra vadászni. Ezek után pedig elindul, hogy minél több hegyes szemfogú egyént küldjön a másvilágra, de emellett még politikai babérokra is tör.

Folytatás a tovább mögött.

Ez a történet nem rossz, viszont ebben a megközelítésben nem állja meg a helyét. Hiszen teljesen lehetetlen nevetés nélkül azt végignézni, ahogy az elnökpalánta méretes fejszéjével aprítja az élőholtak seregét. És ahelyett, hogy a készítők rájátszottak volna erre és ők is viccesre vették volna a figurát, inkább meghintették az egész szkriptet jó adag komolysággal, emiatt pedig a film szépen be is zuhan két szék közé.

De itt a látvány, ami kompenzálhatta volna a fentebb említett negatívumokat, azonban ilyen téren is csak szemöldökráncolásra adó okokat kapunk a mozitól. Félreértés ne essék, maguk az akciójelenetek rendkívül ütősek, a CGI animációval nincs gond és a 3D is kellően ki lett használva. A másik pedig, hogy vér is folydogál (persze nem óriási mennyiségben), aminek én személy szerint örültem, hiszen rég volt már, hogy hemoglobint láttam a vásznon, köszönhetően annak, hogy a kedvező korhatár-besorolás érdekében sok filmből vágják ki az ilyen képsorokat. Úgyhogy ez nálam felér egy kisebb pozitívummal.

Az már sajnos nem, hogy a fentebb említett látványos zúzásokból meglehetősen kevés akad. És ha ez nem lenne elég baj, néha a cselekményvezetés is üresjáratokba huppan át. A legviccesebb az egészben az, hogy néhány történet szál és karakter ennek ellenére elég kidolgozatlanra sikeredett, tehát ha nem volt pénz több akcióra, akkor legalább a sztorit érdekessé tehették volna, de így sajnos sok unalmas momentummal szolgál.

Pedig a színészi játékok kifejezetten jók. A főszerepben Benjamin Walker-t láthatjuk, aki nem egy világsztár, de elég meggyőzően alakított. Ez ugyanígy igaz Rufus Sewell-re is, aki szintén nem egy nagy név, azonban tökéletes választás volt erre a gonosz szerepre. Mellékszerepekben sem agyonsztárolt alakok ugrabugrálnak, hanem kissé ismeretlenebb arcok, mint például Domonic Cooper, Anthony Mackie vagy Mary Elizabeth Winstead, de rájuk sem lehet panasz.

Tehát ilyen téren egész klassz a film. Kár, hogy sok más esetben jóval alulmúlja a vártakat. Bár, igazából olyan elképesztő nagy bajok nincsenek vele, mert azért itt-ott meglehetősen látványos, a zene eléggé ütős, néhol ömlik a vér és a színészek is megfelelően végezték a dolgukat. Tehát egyszeri könnyed szórakozásnak megteszi, viszont humorosabb és tempósabb tálalásban sokkal, de sokkal jobb is lehetett volna.

Értékelés: 6/10

Játékidő: 105 perc
Rendező: Timur Bekmambetov
Forgatókönyv: Seth Grahame-Smith
Szereplők: Benjamin Walker, Rufus Sewell, Dominic Cooper

Címkék: 2012 vámpír amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr804704571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása