Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[REC] 3: Génesis (2012)

2012.07.22. 18:38 Csabi87

REC-3-Genesis-Poster.jpgA [REC] 3: Génesis számomra az év egyik legvártabb filmje volt, habár bevallom őszintén, hogy féltem a pofára eséstől. Az első rész jó volt, egy fain spanyol kézi kamerás horror, amely ötletes és jól sikerült. 2 évvel később aztán jött a folytatás, amely szintén az elkerített épületben játszódott és tovább bonyolították benne a szálakat, az első részben megismert zombik új értelmet nyertek és sokakban ez a változás egy picit kiverte a biztosítékot és emiatt gyengébbnek ítélték meg a második felvonást, mondjuk nekem személy szerint tetszett az új irány.

Ilyen előélet után pedig nem is csoda, hogy csorgó nyállal és a levegőt kapkodva vártam, hogy trilógiává bővüljön a filmsorozat. Persze, mint említettem azért egy picit féltem, hiszen azt már előre tudatták velünk, hogy a történet ezúttal szakít az épülettel, a vírus most majd egy esküvői násznép életébe rondít bele, illetve az is kiderült, hogy szakítanak a kézikamerás megoldással és a hagyományos módszereket alkalmazva készítik el a folytatást.

Mondjuk ezek közül a változások közül különösebb gondom egyikkel sem volt, mert egy harmadik rész az épületben már talán túl szánalmas lett volna, a kézikamerás módszer meg egyébként sem a szívem csücske -  attól függetlenül, hogy a [REC] az egyik legjobb ebben az alműfajban - szóval mehet a levesbe.

A történetről sokat most nem is írnék, hiszen pár szóban már vázoltam a felállást, ezúttal elég annyi, hogy főhőseink Clara és Koldo nagy napra készülnek, úgy döntöttek, hogy egybekötik az életüket, ami a szerelmüket elnézve nem is csoda. Ám a mulatság horrorba csap át, amikor a fertőzöttek elözönlik a helyszínt, aminek következtében Clara és Koldo is elsodródik egymástól és azt sem tudják, hogy vajon a másik él-e még. A szerelmük viszont ezt a próbát is kiállja, hiszen a szörnyűségek ellenére igyekeznek megtalálni a másikat, hogy többé ne kelljen elválniuk.

A tovább mögött folytatom, ezúttal lehet, hogy picit spoileresen, szóval csak óvatosan.

A mindenit de romantikus lett ez a Paco Plaza - gondolhatjuk és egyébként ezt csak alátámasztja a Valentin-napi [REC] 3. előzetes is, de azért nem kell kétségbe esnünk nincs nagy baj.

Kezdjük az elején, ahol azért még kapunk egy nagyjából 20 perces kézikamerás jelenetsorozatot. Az esküvőn járunk, a násznépet látjuk, megy a készülődés, a viccelődés ,az ilyenkor szokásos mókázás és az említett első percekben ezentúl szinte nem is történik semmi, amikor pedig már a tökünk tele van ezzel és megunjuk szerencsére megjelennek a gonosz, csúnya fertőzöttek, egyébként ez még a kézikamerával készült rész végén történik. Ám de aztán felbőszült ifjú férj hősünk megelégeli az esküvői operatőr hülyeségeit és összetöri a kameráját, a kép elmegy és jó 20 perc után megjelenik a főcím. 

Ezek után egyébként a kamera kialvó piros kis fényével váltunk át a hagyományos nézetre, ami kedves kis megoldás és jó átmenet, innentől kezdve pedig már a jól bevált látvány világban élvezhetjük a fertőzöttek rohamait és hőseink életben maradásra irányuló próbálkozásait.

Tudjátok a második rész után az ember talán azt várta, hogy a folytatás is véres és durva lesz, azonban Paco Plaza és Luiso Berdejo mást talált ki, amitől ez a film baromira megosztja a közönséget. A dolog úgy néz ki, hogy a szerelmespár miatt az egész történet kap egy nagyon pici romantikus fűszerezést, de talán abban az eltúlzott formában - én legalábbis így éreztem. E mellé pedig egy adag humor is társul, amitől ez az egész epizód egy picit olyan lesz, mintha a [REC] paródiáját néznénk. Nagyon érdekes megoldás, hiszen a rajongók többsége emberáldozatot mutatna be emiatt és sok helyen szidják is a készítőket amiatt, hogy elmentek a humor irányába, bár az ő javukra szól, hogy véres jelenetekben sem szenvedünk hiányt, sőt ezek a képsorok az idő előre haladtával egyre durvábbak lesznek és szerencsére nem gagyin tálalják őket.

Az említett humor pedig szintén jó, bár tényleg egy egész nagy fordulatot jelent a történetbe, de én sokat nevettem és emiatt, na meg a véres jelenetek miatt nem éreztem, hogy ez sokkal rosszabb lenne, mint a korábbi felvonás, sőt az első résznél mindenképpen jobbnak tartom, bár azzal is tisztában vagyok, hogy emiatt valószínűleg itthon sem biztos, hogy nagy kedvenc lesz, főleg azoknak nem, akik bírják a sorozatot, hiszen ezzel mintegy kifordult magából, egy picit mindenképpen. Bár végtére még sem paródiáról van szó, de egyszerűen sok a poén.

A film végén egy kis bosszantó rész akad, szerintem nagyon túl nyomták ezt a Bibliából felolvasunk, oszt majd minden jó lesz részt - bár ugye a második rész után tudjuk, hogy ezek a lények nem zombik, hanem inkább démonok - viszont érdekes, hogy az ott megbolygatott rész itt nem folytatódik és tulajdonképpen egy új és a végén lezárt szerelmi történetet kapunk, elég erősen véres köntösbe bújtatva, amely lezárás egyébként szintén egy kicsit brutális és azért beillik a [REC] világába.

Kövezzetek meg, de nekem tetszett ez a rész is. Igaz, hogy teljesen mást kaptam, mint, amit vártam, de jó volt és jár is a pacsi Plaza-nak és Berdejo-nak, hogy megmerték tenni ezt a lépést - más kérdés, hogy ezzel azért össznépi haragot is zúdítottak önmagukra. Részemről a 8 pont jogos a [REC] 3. részére, habár azt hiszem a többség nem fog ezzel egyetérteni, de tetszett és kész.

Címkék: 2012 8/10 spanyol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74670190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Smog 2012.07.22. 18:57:11

hmm...én annyira mást vártam az előzőek után (már a 2vel se voltam teljesen kiegyezve, az 1 viszont örök toplistás), hogy azt kell mondanom életemben nem csalódtam még filmben ekkorát...bosszúmat egy imdb 1/10el éltem ki

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.07.23. 15:32:49

@Smog: Igen, igazából abszolút megtudlak érteni, meg a sok másik ezret/tízezret, aki szerint csalódás a film, én is mást kaptam, de mint írtam tetszett és szórakoztatott :) Remélem még rajtam kívül lesz valaki, akinek szintén tetszett:D

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.07.24. 13:46:33

Hát én tegnap néztem meg, én humornak nyomát se véltem felfedezni. A szerelmi szál nem lett volna rossz, de túlerőltették és túl nyálas lett. Legnagyobb bajon a filmmel, mikor a kedves kis ara Jacki Chant megszégyenítő mozdulatokkal intézi el a zombikat.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.07.28. 15:57:56

Én is csalódtam, de pozitívan, úgyhogy a kritikával értek majdnem maximálisan egyet. Nálam "csak" 7/10 a film, de jól szórakoztam, a humor is működött és a véres részek is rendben voltak :)

süti beállítások módosítása