Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

House of 9 (2005)

2012.05.14. 18:47 RainbowDash
A félreértések elkerülése végett jelezném, hogy RainbowDash = Victory, csak a blog.hu rendszerében utóbbi foglalt volt - Csabi87

Kedvenc horror-témám egyik új variációja az említett film:
 
Ha több embert összezárunk egy helységbe és ki kell onnan jutniuk, illetve az életben maradás a feladat akkor csúnya dolgok történnek.
 
Ezúttal 9 embert zártak, egy meg kell vallani fullos ki házikóba (ha nem lenne ez a film központja, oda mennék lakni), akik a hangszórókon keresztül értesülnek, hogy fogva tartójuk pusztán saját szórakoztatása kedvéből zárta őket ide be. Miért, van aki kocsikat gyűjt, van aki embereket...
Szóval élő cirkuszt tervezett és bespoilerkedte, hogy a végén csupán egy ember éli túl, de az kap 5 millió dollárt. És életre szóló idegösszeroppanást, de ez már mellékes.
 
Nekem ennyi bőven elég volt, hogy leüljek nézni, és végigizgulni. Ha történt volna valami érdemleges. Ugyanis az elején természetes reakcióként kiutat keresnek, ami persze nem sikerül. Vacsiznak egy keveset, ahol bemutatkoznak egymásnak majd jó munkás emberként lefekszenek aludni. (Teljesen normális reakció ez is felteszem, amikor elrabolnak/bezárnak.)
Persze éjjel megtámadják őket és felverik álmukból a társaságot, kezdődik a bizalmatlanság, ujjal mutogatás.
 
Folytatás a tovább után.
Dráma-dráma, sírás. Dráma-dráma, sírás.
Keressünk kiutat, oké, jaj, nincs kiút. Sírunk. Keressünk másikat, úristen az sem működik, sírjunk.
Túl sokat akartak fektetni a kamera beállításokba, a lassítottan jövünk, nézünk a lencsébe és hol fájdalmas arccal, hol keményen, de vonulunk drámaian, még drámaibb zenére 3-5 mp-ig. És ha mégis megtörténik a baj, még melankolikusabb, szívszaggatóbb zenére nézhetjük a szereplők reakcióit, ahogy besüllyednek kicsiny világukba és megélik a rettegést, ami fokozatosan nő rajtuk.
Mindenkinek megvan a saját pár perce, amíg a karaktert megismerjük pánikhelyzetben.
 
Mondjuk nem is szabad többet várni, a hipotézist ismerjük: „Mi történik,ha X mennyiségű embert bezárunk Y helyiségbe Z időre plusz hozzáadunk Q kritériumot?” A válasz:
Emberek leszünk. Visszasüllyedünk legősibb, legalapabb szükségleteinkhez, elveszítve a szociális háló/nevelés/közösség minden festékrétegét, ami az évek folyamán ránk ragadt, felfedve állati ösztöneinket és belső elkorcsosult énünket, ami a majom felegyenesedése óta próbál jólneveltségbe burkolózni.
 
Nem mondom, hogy ez a stílus legjobb kivitelezése, várható volt a kimenet, de azért a zárójelenet ad egy olyan csavart, amit eddig sehol sem csináltak és kiemeli a House of 9-t.
 
Elfogult vagyok az alapötlettel, és a jó zárás miatt 6/10.
 
 
Címkék: 2005 francia film 6/10 angol film ajánlók német film román film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr714502890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása