Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Livide (2011)

2012.05.07. 18:24 Csabi87

Anno tavaly októberben, amikor láttam a Livide című francia horror előzetesét meglehetősen bizakodó voltam, sőt ezt az érzést csak tovább fokozta a rendezői-írói páros, Alexandre Bustillo és Julien Maury neve, hiszen tőlük már 2007-ben láthattunk egy teljesen jól sikerült horrort, A betolakodókat

A helyzet az, hogy a nagy előd nyomába nem sikerült odaérni, viszont ennek ellenére a duó, azért egy korrekt produkciót pakolt az asztalra.

A történetünk főszereplője egy Lucie nevű leányzó, aki éppen egy új melót kap, egész konkrétan idős embereken segít, ellátogat hozzájuk, rendbe teszi őket, infúziót cserél, gyógyszert adagol, szóval amolyan házi nővérkét játszik. A kezdő képsorokon ennek a kislánynak a betanítását láthatjuk. A körút során aztán hamar egy különös, kúriaszerű helyre érnek hőseink, ahol is egy régóta kómában fekvő asszony "lakik", tulajdonképpen egyedül és azon kívül, hogy megnézik, hogy él-e még és ablakot nyitnak nem is igen kell vele mást csinálni. 

A meló végeztével aztán Lucie találkozik suhanc barátjával és annak egy haverjával, akiknek azon nyomban el is újságolja, hogy milyen volt az első munkanap és naná, hogy az egyedül élő kómás asszonyt sem hagyja ki, akiről még azt is elhinti, hogy állítólag kincseket őriz a házban, mert hát mi mást csinálna egy agyhalott asszony. A csóró pasijának pedig nem is kell több, úgy dönt a legjobb lenne betörni az öreglányhoz és elvenni a kincset, mert hát mi rossz történhetne? Felkel és rájuk támad?

A tovább után folytatom, spoileresen.

 

 

Igen, rájuk támad. Túl nagy meglepetés ebben a részben azt hiszem nincs is, hiszen már az elejétől sejthetjük, hogy valami ilyesmire megy majd ki a játék, azonban fontos megjegyezni, hogy a készítők okosan túlléptek azon, hogy akkor felkel a néni és ijesztget, meg megy és szörnypofáskodik, hiszen az asszonynak meg van a saját története, a balett oktatásával, a kislányával és a furaságaival együtt. Ettől azért mindjárt érdekesebb lesz az egész. 

Meg kell említeni a fényképezést is, ami teljesen jól sikerült, bár ez talán már A betolakodók esetén is így volt, igazából engem picit az zavart, hogy túl sok jelenet játszódott meglehetősen sötétben (persze lehet szar a monitorom, na meg ugye kvázi éjszaka zajlottak a történések, tehát nem is várhattam mást).

A szereplők is teljesen rendben voltak, sőt a durvább jelenetekkel sem volt baj, bár igazából picit talán kevés ilyen volt. Ez persze nem baj, csak valahogy többet vártam a rendezőpárostól, de ez most ilyen lett.

Szóval a helyzet az, hogy szép és jó minden, ennek ellenére valami azért mégis hiányzik, hiszen a sztori tényleg kidolgozott és szépen halad a maga medrében (bár a nénit, aki megölte a biciklis kislányt, nem igazán tudtam hova tenni, de ezt felróhatjuk annak is, hogy fáradt voltam és lemaradt róla, hogy mit is kavar ő ott), ám de valami tényleg hiányzik ahhoz, hogy ez a film igazán jó legyen.

Talán az, hogy a történet tényleg halad és jó, de picit lassan teszi mindezt és néhol talán azt is érezhetjük, hogy nem mindent értünk.

Na! De összességében azért egy erős közepest ér a Livide, a francia horror kedvelőinek pedig még azt is mondhatnám, hogy kötelező darab, hiszen a sorba egész jól beillik. Ami tehát a pontokat illeti én egy 6-ost adnék erre a filmre.

A feliratért pedig nagy köszönet Pedronak.

Címkék: 2011 francia film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174483047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.Leslee 2012.09.25. 21:33:40

A néni valószínűleg vért gyűjtött.

K.Leslee 2012.09.25. 21:37:30

Amúgy az egész filmet hazavágják a gyenge színészek valószerűtlen reakciói. Meg a film vége, amire vagy öt verzió létezik, maguk az írók sem tudják szerintem. Az alapötlet nem volt rossz és a film elég creepy az első órában.

süti beállítások módosítása