Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Inkubus (2011)

2012.04.25. 18:28 Csabi87

Az Inkubus Robert Englund legújabb filmje, amit baromira vártam, egyrészt ugye Englund miatt, másrészt pedig azért, mert az előzetes alapján egy teljesen korrekt, sőt mi több, izgalmas produkciónak tűnt. Ám a baj, hogy mindez csak a látszat volt, a csali, a beetetés, vagy nevezhetjük egy ügyes vágó munkájának is, aki tényleg megérdemli a pénzét, mert egy izgalmas és fasza horrort vetített elénk, de kérem szépen ez tényleg csak vetítés volt. Az Inkubus nem jó.

A rend kedvéért nézzük gyorsan a történetet. Adott egy rendőrőrs, amit igazából már lebontásra, de legalábbis elhagyásra ítéltek, mivel felépült az új őrs (mondjuk ezt gondolom csak azért hangsúlyozták, mert így magyarázták azt, hogy hogy lehet egy lepukkant hely, ahol semmi nem utal arra, hogy itt rendőrök dolgoznak egyáltalán rendőrőrs). Az élet természetesen zajlik, ezúttal egy srác után nyomoznak, aki a gyanú szerint megölte a barátnőjét, méghozzá annyira förtelmes módon, hogy még a fejét is elrejtette. A rend éber őrei éppen ezt kérik számon, amikor betoppan egy alak, a csaj fejével, felvállalva a gyilkosságot, amit egyébként a srác állítása szerint is ő követett el.

Elkövetőnk azonban nem az a hétköznapi figura, telefon nélkül telefonál, hol kámforrá válik, hol nem, illetve teljesen megőrjít mindenkit, mivel Inkubus egy randa démon, akinek leszámolni valója van a korábbi rendőrfőnökkel.

A történet nagyvonalakban ennyi lenne, a folytatást pedig a tovább után olvashatjátok.

 

 

 

 

Mielőtt bárki is nagy fikázásba kezdene azt tudni kell, hogy elég low-budget filmről van szó és ez sajnos minden egyes percen meglátszódik. Persze a kis költségvetésű (mondjuk ki, mikro költségvetésű) filmekkel nincs nagy baj. Nyilván a kép minőség nem a legfaszább, hihetetlen popcorn jeleneteknek is híján maradunk, de azért még lehet jó. 

Csak ugye a kis költségvetés általában összefonódik az indie filmekkel, ezek ugye független kis produkciók, amelyek között akad néhány jó és izgalmas, de sajnos többségükben elég rosszul sikerülnek. Ezt a jelzőt pedig az Inkubus is magán viseli.

Esetünkben viszont nem is feltétlenül az a baj, mint más indie filmnél, hogy unalomba fullad a dolog és sok az üres menet, mivel szerintem ez nem feltétlen igaz, ám de egy akkora katyvaszt kapunk, hogy a fal adja a másikat.

Nyilván én sem leszek már fiatalabb, a felfogásommal is lehet baj, sőt akár lehet, hogy fáradt is voltam amikor ezt a csodát láttam, de az, hogy egyszerűen megzavarodok mire a végére érek és egy csomó dolgot nem érték... hát nem tudom, hogy velem van-e a baj? (Külföldi véleményeket olvasva: nem).

Nem is értem, hogy mehetettek el ennyire rossz irányba a készítők. Remek alapötlet, remek előzetes és igazából a sztori fővonalát is értettem, de egy csomó zavarbaejtő rész van, amit egyszerűen nem lehet hova tenni, hogy az most miért és miért úgy? Mondjuk ráfoghatjuk ezt arra, hogy Inkubus, a démon, mint olyan igyekezett megzavarni mindenkit és összekavarni a fejeket...csak talán az, hogy a nézővel is ezt teszi az nem éppen nyerő ötlet.

Aztán áttérhetünk a színészekre is, akik nem brillíroznak és akkor finoman fogalmaztam. Englund mondjuk rendben van, de neki azt hiszem Inkubus szerepe egy laza csukló mozdulat volt. Egyébként rajta kívül William Forsythe - ő mondjuk még okés (Az 1000 halott háza 2., SID 6.7), Joey Fatone (Jersey Shore Shark Attack) és Jonathan Silverman (Gyilkosság nagyvonalakban 2.) látható, többek között.

A rendezést Glenn Ciano vezényelte, első ízben, bár idén készül egy újabb filmje Infected címen Michael Madsennel a főszerepben. A forgatókönyvet pedig Ciano ötlete alapján Carl V. Dupré (Hellraiser: Pokolról pokolra, Hellraiser: Hellworld) írta.

A film pedig számomra abszolút csalódástkeltő volt, bár a javára szól, hogy a véresebb jelenetek nem voltak olyan rosszak, de összességében elég butára és gagyira sikerült. 4 pont azért jár, de ebből egy azért van, mert Englund az egyik kedvenc színészem.

Címkék: 2011 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr984449939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása