Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Trancsírák (2010) - Tucker and Dale vs. Evil

2011.12.26. 18:46 Csabi87

Vidéki suttyók vs. városi ficsúrok. Egész jó alapanyag egy kiváló slasher, hát még úgy, hogy paródiáról van szó. 

Az előzetesből szerintem már sejthető volt, hogy Tucker és Dale kalandjai megérnek egy misét, hiszen a humor és a horror korrekt egyvelegét ígérték nekünk a képsorok és az a helyzet, hogy nem is igazán kell csalódnunk, mert habár picit szájbarágós a történet és néhány poén picit erőltetett és nem feltétlen vicces, azért a Trancsírák egy jó film.

Trancsírák? Bizony... innen is csókoltatom a forgalmazót, ugyanis mindannyian belefutottunk már pár kínos cím fordításba, de azt hiszem a győztes - ha ideiglenesen is, de - meg van. Borzalmas, bár meg lehet, hogy a fordítás kiötlői is csírák voltak, de akkor is. Tucker és Dale az ördög ellen... Suttyók... Fiatalok, akik meghalnak az erdőben, de véletlen és nem is a két paraszt a gyilkos.... ezek mind jó címek. Trancsírák... pfffffffff....

Picit nehezen lépek ezentúl, de megpróbálom, ugyanis a borzalmas magyar cím ellenére érdemes vetni egy pillantást a filmre. De tényleg.

A történet klisészerűen indít (bár paródiák esetén ez nem feltétlen probléma): adott pár főiskolás, akik az erdőbe mennek táborozás céljából. Útközben belefutnak Tucker és Dale urakba, akik szintén az erdőbe igyekeznek, újonnan vásárolt "nyaralójuk" felújítása miatt. Viszont Tucker és Dale nem kifejezetten bizalomgerjesztő. Amolyan igazi amerikai redneckek és első ránézésre még azt is gondolhatjuk, hogy ezek bizony pont diákokat beleznek nyaranta. Ez viszont korántsem igaz, ugyanis főhőseink jámbor emberkék és mindösszesen rossz a PR-juk, ha szabad így fogalmazni.

Mindezek ellenére azonban a főiskolások hamar elítélik őket, majd egy félreértést követően el is könyvelik, hogy a két suttyó megátalkodott gyilkos és rájuk pályáznak. Miután pedig egyikőjüket "elrabolják" a két redneck nyomába erednek, hogy bosszút álljanak rajtuk. A félreértések pedig csak halmozódnak, a fiatalok pedig különös balesetek miatt hullani kezdenek. 

Dale és Tucker karaktere remek, leginkább az előbbié, a fiatalokkal kapcsolatban már más a helyzet, ők igazán sablonosak és még csak nem is igazán viccesek, bár legalább vannak köztük jó csajok. Az is valami.

A poénok nagy része működik, bár volt egy-két erőltetett darab, illetve a kék felsős srác, Chad, visszatérő inhalálós poénja már elsőre se volt vicces, pláne nem negyedjére.

A durvább részek is jól koreografáltak és nem gagyik, ami megint csak örvendetes. Az egyetlen baki, hogy a készítők mintha próbálták volna lenyomni a torkunkon a nagy mondanivalót, hogy a redneck, szőrös gyerek is összejöhet egy tanult főiskolás csajjal. Persze már az elején érezhetjük, hogy mire megy ki a játék, de ez egy picit butává tette a filmet, ami persze végig jellemző a félreértések miatt, de azok kellenek a poénok miatt... a nagy mondanivalóra viszont nem feltétlen éreztem, hogy szükség van, főleg nem ilyen szájbarágósan.

A rendezés egyébként Eli Craig műve, akinek ez volt az első nagyobb filmje. A forgatókönyvet ő és Morgan Jurgenson írta. Míg a főbb szerepekben Tyler Labine (A majmok bolygója: Lázadás), Alan Tudyk (Én, a robot), Katrina Bowden (The Shorcut) és Jesse Moss (Farkasvér, Végső Állomás 3.) látható.

Összességében a Tucker and Dale vs. Evil-t (bocs, a magyar címtől forog velem a világ) egy remek horror-vígjáték. A Haláli hullák hajnálához azért nem ér fel, de horrorvígjáték mivoltát tekintve nekem jobban tetszett, mint az etalonként emlegetett Zombieland.

Ami a pontokat illet, 7 pont jár Craig filmjére.

Címkék: vígjáték 2010 amerikai film slasher 7/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr423493828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2011.12.29. 13:08:14

Nekem ez nagyon bejött. Végig remekül szórakoztam.

Cyril 2012.01.03. 16:59:47

Mekkora film volt :D, végig élveztem, jókat nevettem :D:D:D ajánlom jó kis filmecske - Trancsírák jó ez a cím, illik hozzá :D

Cyril 2012.01.03. 17:00:17

Ja és 10 pontot adok Neki : Trancsírák!

süti beállítások módosítása